Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Opvang biedt hoop voor arme Blandine

1 september 2023 | Leestijd 2 min

Zonder eten naar bed of naar school, een te klein huisje dat volstroomt met water als het regent, een buurt vol criminaliteit… De 6-jarige Blandine woont in een sloppenwijk in Congo waar de omstandigheden extreem zijn. De naschoolse opvang van de Belgische Glenn Vantieghem zorgt voor licht in het leven van veel kinderen.

In het huisje van zo’n zes vierkante meter slapen zeven mensen, onder wie Blandine en haar 25-jarige moeder Sandra. Blandines vader is ooit weggelopen, dus Sandra moet zich alleen zien te redden. “Ik kocht vruchten in om die te verkopen”, vertelt ze. “Maar drie maanden geleden werd mijn jongste ziek, dus ik gebruikte het laatste geld om medicijnen te kopen. Nu moeten we zien te overleven. Vaak gaan we slapen zonder iets gegeten te hebben.” 

Ontstoken wond 

Alsof dat nog niet genoeg is, reed er recent een auto tegen Blandines voet aan, waar ze een grote wond aan overhield. Toen de wond ging ontsteken, moest ze naar het ziekenhuis – alleen daar had Sandra geen geld voor. Dankzij de opvang kan Blandine tóch naar het ziekenhuis. Op de opvang kunnen 350 kinderen driemaal in de week terecht voor bijles en een warme maaltijd, en krijgen zij medische zorg als dat nodig is. Blandine is enthousiast: “Ik vind het heel erg leuk om naar school te gaan. Ik wil later dokter worden.”

Dit project wordt uitgevoerd door partnerorganisatie Christ’s Hope Nederland. Glenn wil graag nog veel meer kinderen als Blandine kansen bieden die ze anders nooit zouden krijgen. Help je mee?

Geef nu

Meer over het project

--:--