Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waldir is voor de liefde van de drugs afgekickt

1 februari 2024 | Leestijd 2 min

Smoorverliefd was Waldir op zijn vriendin Gabriela. Maar zijn criminele leven maakte een einde aan hun relatie. Nu, twaalf jaar later, bloeit de liefde weer op. Waldir probeert zijn leven een andere wending te geven en Gabriela te laten zien dat hij veranderd is. Hoe zal ze reageren?

“Toen ik Gabriela ontmoette, was ik verslaafd aan drank en drugs, betrokken bij moord en had ik verkeerde vrienden”, legt Waldir uit. “Ik was 16 en Gabriela 14 toen we verkering kregen.” Haar familie accepteerde Waldir en zijn levensstijl niet, dus de relatie strandde. “Ik zocht steeds vaker mijn toevlucht in drugs. Daardoor ben ik alles verloren wat ik had.”

Verrassingsdiner

Waldir raakte steeds dieper in de problemen, totdat hij een jaar geleden ineens Gabriela weer ontmoette. “Ik heb toen spijt betuigd en gezegd wat ze voor me betekent.” Gabriela spoorde hem aan hulp te zoeken, en zo bloeide na twaalf jaar de liefde weer op. Nu woont Waldir met 25 andere verslaafden in een centrum voor verslavingszorg. Hij wil laten zien hoeveel hij van Gabriela houdt, dus regelt hij een verrassingsdiner. “Het is geweldig dat ik deze kans krijg”, zegt hij ontroerd. Hoe Gabriela reageert op de verrassing, is te zien in de aflevering.

Dit project wordt uitgevoerd door partnerorganisatie Zending en Gemeente. Dankzij het verslavingscentrum heeft Waldir een goede kans zijn leven weer op de rit te krijgen, samen met Gabriela. Om nog meer mannen te helpen, moet het centrum opgeknapt en uitgebreid worden. Help je mee?

Geef nu!

Meer over het project

--:--