Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Yehya werkt hard voor toekomst van zijn kinderen

11 oktober 2023 | Leestijd 2 min

“Alleen in Libanon konden we overleven”, zegt Yehya. Deze vader van vijf kinderen moest met zijn gezin vluchten uit Syrië vanwege de aardbeving. Ze zijn alles kwijt, maar Yehya wil zijn kinderen wel bieden wat ze nodig hebben: eten, onderdak en onderwijs. Hoe doet hij dit?

Het gezin was al eens eerder gevlucht vanwege de oorlog. Bij terugkomst in Syrië werd hun huis opnieuw verwoest, ditmaal door de aardbeving. Eenmaal weer in Libanon vond vader Yehya dat het onderwijs voor zijn kinderen door móést gaan. Hij brengt zijn kinderen elke dag naar de school van hulp- en partnerorganisatie ADRA, die gratis onderwijs aanbiedt. 

Yehya: “Onze kinderen hadden een leerachterstand van twee maanden, waardoor ze op geen enkele school werden aangenomen. Alleen deze organisatie was daartoe bereid. Daar zijn we nog altijd heel dankbaar voor. Dankzij de leraren hebben onze kinderen weer plezier in het leven. Dat hadden ze verloren door de oorlog en de aardbeving.” 

Voedselpakketten

In Libanon is de economie inmiddels volledig ingestort, waardoor veel kinderen moeten werken om het gezin te helpen het hoofd boven water te houden. De organisatie wil dit tegengaan door voedselpakketten aan te bieden. Yehya doet er zelf ook alles aan door extra hard te werken. Zijn dochter Aya beseft dit maar al te goed. “Dankzij hem kunnen wij ons diploma halen en later een baan krijgen.”

In één op de tien gezinnen in Libanon moeten kinderen werken om rond te komen. EO Metterdaad wil deze gezinnen steunen met voedsel en onderwijs. Help je mee?

Geef nu

Meer over het project

--:--