Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zapp Your Planet - Plasticjagers

Sluit je aan bij Freek, Janouk, Anne en Anne-Mar en wordt plasticjager! Walvissen en andere zeedieren hebben veel last van plastic in de oceaan: tijd om in actie te komen! Lees meer

Vanaf 14 mei start een nieuwe actie van Zapp Your Planet. Dit seizoen heeft als thema plasticjagers. Samen met het Wereld Natuur Fonds en NPO Zapp komt de EO in actie. Kinderen helpen met ‘Zapp Your Planet Plasticjagers’ walvissen door samen met verschillende Zappers te jagen op plastic. Met het inzamelen van statiegeldflessen kunnen ze geld ophalen voor de actie. Van het ingezamelde geld wil WWF de toestroom van plastic naar zee stoppen. Op 1 juli wordt er ook statiegeld op kleine flesjes ingevoerd. Die dag roepen we uit tot de ‘Zapp Your Planet: Plasticjagers Flestafette’ om zoveel mogelijk kleine flesjes in te zamelen en dan wordt ook het eindbedrag bekend gemaakt. 


Tv-programma
Aanvullend op de campagne, maakt de EO een tv-programma. In het programma ‘Zapp Your Planet: Plasticjagers’ houden Zappers Anne Appelo, Anne-Mar Zwart, Freek Vonk en Janouk Kelderman kinderen op de hoogte over de actie. Zo vertelt Freek Vonk elke week iets over walvissen en de problemen die ze tegenkomen door plastic. Janouk Kelderman en Anne-Mar Zwart gaan langs verschillende plekken in Nederland om uit te vinden hoe we hier omgaan met plastic. En voert Anne Appelo wekelijks actie met kinderen in het land, waarbij zij zich kunnen laten uitbetalen in geld óf in statiegeldflessen.

EO-presentator Anne Appelo: “We weten inmiddels allemaal dat plastic een gevaar is voor onze wereld. Dat is het dus ook voor de walvis. Met deze campagne en het tv-programma kunnen kinderen in actie komen. Ook zij maken zich zorgen over de zee, de dieren en het plasticprobleem. Door in actie te komen, dragen ze zorg voor een duurzame wereld, voor hun eigen generatie.”

De actie loopt van 14 mei t/m 1 juli en iedereen kan meedoen!
Check zappyourplanet.nl voor alle informatie. Leraren kunnen via wwf.nl/actiepakket een gratis actiepakket bestellen.

'Zapp Your Planet: Plasticjagers' is vanaf zaterdag 5 juni wekelijks te zien rond 10.45 uur op NPO Zapp en wordt herhaald op zondagen rond 12.15 uur en woensdagen rond 17.50 uur. De actie loopt tot en met donderdag 1 juli.

Presentator

Gepresenteerd door

Anne-Mar Zwart

--:--