Ga naar submenu Ga naar zoekveld

ZappDoc: Menjesrechten - Renildo & Vanildo

In hun dorp in Guinee-Bissau kent iedereen de tweeling Renildo en Vanildo, want ze zijn altijd aan het dansen. Zal hun vader, die vooral naar hun schoolresultaten vraagt, hun dans wel waarderen?

Bekijk nu op NPO Start

Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven. Dat staat in het Kinderrechtenverdrag. Maar de realiteit is anders. Er kan van alles gebeuren waardoor geluk in de knel komt. Daarover gaan de documentaires van Mensjesrechten.

Renildo en Vanildo

In hun dorp in Guinee-Bissau kent iedereen de tweeling Renildo en Vanildo, want ze zijn altijd aan het dansen. Mama Dila zorgt voor ze, want hun moeder overleed toen ze nog maar een jaar oud waren. Hun hardwerkende vader zien ze maar af en toe. Binnenkort gaan ze weer bij hem op bezoek en als verrassing willen ze voor hem dansen. De goedkeuring van hun vader is erg belangrijk voor ze. Zal hun vader, die vooral naar hun schoolresultaten vraagt, hun dans wel waarderen?

Regie: Eva van Barneveld, Heleen D'Haens

EO nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--