Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Ik spreek mijn collega vaker dan mijn vrouw’

Wilco van Brink (46) werkt als vuilnisman

“Als kind wilde ik vuilnisman worden, omdat ik dacht dat je dan maar eens per week hoefde te werken. Hij kwam tenslotte maar één keer per week bij ons langs? Nu zou ik graag elke dag werken. Ik zit sinds eind januari in de ziektewet vanwege een vergroeiing in mijn rug, waar ik al achttien jaar last van heb. Een pijnprik hielp goed, hopelijk word ik beter.

Deel:

Zo’n 23 jaar geleden begon ik als vuilnisman. Eerst dacht ik: moet ik dit de rest van mijn leven doen? Maar de vrachtauto trok mijn aandacht. Ik voel me vrij op de weg. In de smalste straatjes rijd ik de wagen achterwaarts bij klanten naar binnen. Staat er een oud mannetje te kijken die goedkeurend zijn vinger opsteekt. Leuk toch? En het is gezellig met mijn collega. Ik spreek hem vaker dan mijn vrouw, want ik werk vaak meer dan een fulltime werkweek.

Lees ook: Een frisse kijk op de voorjaarsschoonmaak
Lees ook: Een frisse kijk op de voorjaarsschoonmaak

Ik geniet van het klantencontact als ik grotere containers ophaal. Haal ik ’s zomers huisvuil op, dan helpen mensen me. Ze hangen bijvoorbeeld een tasje met blikjes drinken aan de container. Sommige mensen hebben niks te doen, dus dan wachten ze me op om te kletsen. Ik heb zelfs een paar koffieadressen waar ik pauze houd.”

--:--