Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Nederland Zingt Dichtbij' over corona: 'Hoopvolle initiatieven'

Op pad met Brigitte Makkinje; zondag, 11.40 uur, NPO 2

Deel:

In deze speciale uitzending van het EO-programma Nederland Zingt Dichtbij gaat evangelist Jurjen ten Brinke op pad met Brigitte Makkinje van Serve The City Amsterdam. Samen gaan ze op zoek naar hoopvolle initiatieven die zijn ontstaan tijdens de uitbraak van het coronavirus. 

“Mijn geloof is voor mij een inspiratiebron om mijn hart en handen in te zetten voor anderen”, zegt Brigitte zondagmorgen in Nederland Zingt Dichtbij. Maar hoe ervaart ze God dichtbij in deze onzekere tijden? En hoe slaan christenen en niet-christenen de handen ineen om anderen te helpen? “Ik vind het bijzonder dat zoveel mensen hun hulp aanbieden en anderen bemoedigen."

Maak jij extra afleveringen mogelijk?

"Dat kan al met een klein gebaar, zoals een kaartje voor een zorgmedewerker," vervolgt Brigitte. "En ook groot, bijvoorbeeld met een buitenconcert voor geïsoleerde ouderen.” Deze editie van Nederland Zingt Dichtbij wordt een uitzending vol positieve acties, vertrouwde muziek, samenzang en een Bijbelse overdenking.

Nederland Zingt Dichtbij: Brigitte Makkinje

Jurjen ten Brinke trekt op met Brigitte Makkinje van Serve The City Amsterdam. Welke hoopvolle initiatieven zijn er in coronatijd ontstaan? Kijk voor meer informatie op de site van Nederland Zingt

Zondag 21 juni, 11.40 uur, NPO 2
(De EO zond deze aflevering eerder uit op 22 maart 2020.)


Kijk 'Nederland Zingt Dichtbij' hier terug

--:--