Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Typisch Dwingeloo' vanuit het 'Land van Bartje'

Drenthe centraal in tv-serie; iedere werkdag, 19.15 uur, NPO 2

Deel:

De inwoners van Dwingeloo in Drenthe behoren misschien wel tot de mooiste mensen van het land. ‘God schiep uit gouden korenaren de Drenten en de Twentenaren,' zegt een oud gezegde. In de EO-serie Typisch Dwingeloo zijn we de komende weken te gast in het 'Land van Bartje'.  

De kijker maakt in de serie Typisch Dwingeloo kennis met een aantal bijzondere inwoners, zoals Peter en Roelie. Zij delen een gezamenlijke passie: de midwinterhoorn. Dit typische Drentse muziekinstrument heeft recht op wat meer promotie, vinden ze.

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vader en zoon Barkhuizen leven aan de rand van het bos van Lhee. In Typisch Dwingeloo vertellen ze de kijker over hun missie: het opruimen van hun tuin. Maar in die tuin staan zoveel spullen die bijzonder zijn of herinneringen oproepen dat de missie gedoemd lijkt te mislukken. Oude Lau heeft zijn pipowagen te koop staan, maar lukt het hem ook om de wagen te verkopen?

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Typisch Dwingeloo
Jan de Stuntman wil in 'Typisch Dwingeloo' nog één keer vlammen op de American Tukker Day.

Klaas is 56 en woont nog steeds bij zijn vader. Hoe moet het straks verder met hem als zijn vader er niet meer is? Op de American Tukker Day neemt Jan afscheid als stuntman. Hij wil nog een laatste keer vlammen, want na dit evenement is zijn carrière voorbij.

Typisch Dwingeloo

In de documentaireserieTypisch van BNNVARA en de EO geven gewone mensen in een buurt of dorp ergens in Nederland een inkijkje in hun leven. Wie zijn deze mensen en hoe ziet hun leven eruit? In de reeks Typisch Dwingeloo (EO) is de kijker drie weken te gast in het Drentse dorp Dwingeloo. 

Vanaf 15 juli, iedere werkdag, 19.10 uur, NPO 2
(De EO zond deze reeks eerder uit in december 2019.) 

Kijk 'Typisch Dwingeloo' hier terug

--:--