Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Zie je zondag!' op Ameland: 'Hier kom je helemaal tot rust'

Marleen Stelling ontmoet eilandbewoners; zondag, 9.20 uur, NPO 2

Deel:

Als Marleen Stelling in Zie je zondag! (EO) te gast is op Ameland, merkt ze dat de hectiek ver weg is. Op het eiland hoort ze het geluid van de wind die door het duingras ruist. Een geluid dat zich vermengt met het ritmisch breken van de golven op het strand. 

Het Waddeneiland is een plek waar je tot rust kunt komen, vertellen de eilandbewoners die Marleen zondagmorgen in het programma ontmoet. Een van deze Amelanders is Elisabeth. Aan het ritme van de zee voegt ze met haar spinnewiel een rustgevende cadans toe.

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Elisabeth komt uit het hectische Amsterdam, waar ze een roerig verleden heeft. In deze aflevering van Zie je zondag! vertelt ze aan presentator Marleen Stelling hoe ze weer op adem kwam op Ameland. In de hervormde kerk op het eiland vond Elisabeth een thuis. Een andere eilandbewoner die kan mee praten over de schoonheid van de natuurlijke elementen, is Fokke.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Zie je zondag! Marleen Stelling
Marleen Stelling is in 'Zie je zondag!' te gast in de hervormde gemeente op Ameland. Credits: Shutterstock en Daisy Ranoe.

Doordeweeks werkt Fokke als timmerman en op zondag is hij koster in de kerk. Maar in zijn vrije tijd trekt hij het liefst de duinen in om te gaan jagen. In Zie je zondag! legt Fokke uit hoe hij zich in de natuur volledig verbonden voelt met de schepping, en iets van God ervaart. 

Zie je zondag! – Ameland

Opnieuw is presentator Marleen Stelling op Ameland. In de zomer, wanneer toeristen het eiland overspoelen, zit de hervormde kerk bomvol. Maar in de winter is het er een stuk rustiger. Dan blijven alleen de gemeenteleden over. Marleen spreekt met mensen wier leven onlosmakelijk verbonden is het met het eiland. Hier kun je Zie je zondag! terugkijken

Zondag 16 februari, 9.20 uur, NPO 2

Beeld: Shutterstock en Daisy Ranoe

--:--