Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10 tips voor een budgetvriendelijk Valentijn

Laat zien van wie je houdt en waarom

Wil jij graag iets romantisch doen met je partner, maar heb je een beperkt budget? Eva deelt 10 tips voor een budgetvriendelijke Valentijn (ook leuk om te doen als het geen Valentijnsdag is).

Deel:

1. Diner bij kaarslicht 

Heerlijk eten, fonkelend kaarslicht en jullie favoriete muziek op de achtergrond. De perfecte combinatie voor een romantisch diner. Ga samen op zoek naar nieuwe recepten, duik de keuken in en proef ondertussen stiekem elkaars creaties. Als je in je eigen huis een diner maakt heb je alles zelf in de hand: wat je eet, hoe laat jullie het maken en hoeveel geld je eraan uitgeeft.

2. Vrijwilligerswerk

Heb je er ook aan gedacht om samen met je partner vrijwilligerswerk te doen? Misschien help je een organisatie al eens met een evenement, of doe je kinderwerk in de kerk. Kies een organisatie waar jullie hart naar uitgaat en help een dagje samen mee. Met je partner vrijwilligerswerk doen betekent: samenwerken, samen helpen en een dag samen doorbrengen. 

3. Ga terug in de tijd

Beleef het moment dat jullie voor elkaar vielen opnieuw, door terug te gaan naar de plek waar de vonk oversloeg. Herinner elkaar waarom en wanneer je voor elkaar viel. Vind je het moeilijk om dit te zeggen: schrijf het voor elkaar op. Bijvoorbeeld in een romantische brief, of op post-its met lieve complimentjes.

4. Sportieve middag

Houden jullie van wandelen, fietsen of een andere sportieve activiteit: maak er een middag voor vrij. Daag elkaar uit door er een wedstrijdje van te maken: ‘wie het eerste finisht, hoeft niet te koken vanavond’ of ‘wie de meeste stappen heeft gezet vandaag, verdient een voetmassage’. Zo kan je - budgetvriendelijk - lekker ontspannen, jezelf inspannen en samen genieten.

5. Wees persoonlijk

Niets is leuker dan iets persoonlijks te krijgen. Laat zien dat je je partner kent met een zelfgemaakt of gekocht cadeau. Het gaat niet om de grootte of de prijs, maar het gaat om de mooie gedachte erachter.

6. Cultuur snuiven

Wil je samen wegdromen bij prachtige kunstwerken of historische verhalen? Er zijn in Nederland heel veel gratis en goed betaalbare musea. Of zoek naar een tijdelijke expositie in de buurt. Ga bijvoorbeeld samen genieten van indrukwekkende schilderijen in Kunsthal Rotterdam. Of ontdek hoe kaas wordt gemaakt, en proef een blokje van deze Hollandse traktatie. Klik hier voor betaalbare musea.

7. Filmavond

Een avond heerlijk relaxen op de bank met jullie favoriete film of serie. Dim de lichten, zet kaarsen neer en maak het af met lekkere hapjes en drankjes. Zo vermijd je hoge bioscoopkosten.

8. Ga naar jullie favoriete plek 

Ga naar een plek waar jullie je goed voelen. Jullie favoriete plek: een mooie stad, in het bos of dat ene bankje in het park met prachtig uitzicht. Verwen elkaar met lekker eten en een flesje bubbels of heerlijke warme chocolademelk. Neem eventueel iets mee om samen te lezen of een spelletje om te spelen. 

9. Warme voetjes

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer genieten van seks wanneer zij warme voeten hebben. Warme voeten hebben een kalmerend effect waardoor vrouwen zich minder onzeker en veiliger voelen. Bestel bijvoorbeeld deze warme sokken en draag hiermee bij aan loveup.nl, een initiatief van Stichting Marriageweek. De missie van Love Up is om duurzame liefdesrelaties te stimuleren.

10. Fotograaf voor één dag

Laat elkaars mooiste, gekste, liefste kant zien door elkaar te fotograferen. Kies een mooi plekje uit, bijvoorbeeld in het bos, het park of bij het water. Als je een romantische foto samen wilt, kan je vrienden vragen of zij een dag fotograaf willen spelen. En als jullie je nostalgisch voelen: trek oude foto’s een nieuw jasje aan en creëer deze opnieuw. Vind soortgelijke achtergronden, kleding en andere voorwerpen en doe dezelfde pose en gezichtsuitdrukking als de foto van vroeger na. Laat de foto’s printen, zet ze neer of hang ze op, zodat jullie altijd van elkaar kunnen genieten.

Het maakt niet uit wanneer je iets leuks gaat doen met je partner, maar houdt de intentie van Valentijnsdag in gedachte: laat zien van wie je houdt en waarom. Doe iets waar jullie allebei blij van worden en geniet van de tijd die je met elkaar doorbrengt. 

Lees ook: 9x zo blijf je verliefd op je eigen partner

--:--