Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sting bidt op het podium van Bataclan: ‘Als God het wil’

Deel:

Sting veroorzaakte nogal wat ophef door op het podium van de Parijse popzaal Bataclan het nummer Inshallah te zingen. Corjan besluit deze heilige herrie te luisteren en wordt diep geraakt… 

Grootmeester Sting (65) stond afgelopen november op het podium van het Parijse poppodium Bataclan. Een klein jaar na de bloedige aanslagen ging het theater weer open. Het optreden van Sting bevatte onder andere de nieuwe song Inshallah en dat veroorzaakte de nodige ophef op social media. Insjallah is immers een Arabische term die zoveel betekent als ‘bij Gods wil’.

Juist op deze plaats

In boze tweets spraken mensen hun verbazing uit over hoe de zanger juist op deze plaats, waar in de naam van Allah mensen zijn vermoord, een gebed uit de islam kon aanheffen. Veel fans van Sting vonden het juist goed dat de zanger op een genuanceerde manier het geloof ter sprake durfde te brengen.

Een dobberend bootje op de zee

Ik besluit om eens rustig de tijd te nemen om naar de song te luisteren. Inshallah is een indringend nummer waarin Sting neemt je meeneemt naar de Middellandse Zee. Een moeder dobberend en deint in een te kleine boot op een grote levensgevaarlijke diepzwarte zee met een kind op haar schoot. Grote bange ogen zoeken in de diepe duisternis naar de contouren van land.

Sting geeft een stem aan de duizenden vluchtelingen die met de moed der wanhoop het geweld ontvluchten. Insjallah, het woord lijkt wel wat op de christelijke bede Deo volente. Zo God het wil, zullen we de overkant bereiken en een nieuwe toekomst opbouwen. Ik hoop en bid het met haar mee.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voor de live-versie: https://www.youtube.com/watch?v=e2rz4vqeZWU 

Geschreven door

Corjan Matsinger

--:--