Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Netflix-docu The Keepers, interview met Peter Rollins en mensen die hun bezit weggeven…

Deel:

Het is weer weekend: tijd voor mooie, interessante verhalen en filmpjes. We tippen er weer een paar. 

Heldendaad

Nicholas Winton was de Britse Schindler: met gevaar voor eigen leven hij redde 669 (voornamelijk Joodse) kinderen van de kampen in de Tweede Wereldoorlog. Reinier tipte dit ontroerende filmpje.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

God maakt je niet per se gelukkig

Peter Rollins was onlangs in Nederland en gaf een interview aan het ND, dat je gratis kunt lezen. De moeite waard: ‘Voor mij is de gedachte dat God alles goed maakt, de slang die in het paradijs tegen Adam en Eva zegt dat ze gelijk aan God zullen worden als ze van de verboden vrucht eten: heel en compleet.’

Al je bezit weggeven: ex-bankier Robert deed het

Alles weggeven wat je hebt en van lucht leven: in het AD stond dit bijzondere verhaal over ex-bankier Robert Vesseur en zijn vriendin Petra, die dit deden en leven zonder geld. Zij geloven in de ‘geefeconomie’. Hier lees je hun verhaal.

Netflix-docu over de moord op een non

Wie vermoordde zuster Cathy? Dat is de vraag die centraal staat in de nieuwe Netflix-docuserie The Keepers. In deze 7-delige documentaire wordt de onopgeloste moord op de geliefde non en lerares Cathy Cesnik bekeken. En de documentaire-makers proberen te ontdekken welk verband er is tussen haar moord en beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van het hoofd van de school waar zij werkte. Dat misbruik werd jarenlang verzwegen en toegedekt.

De makers willen met de serie slachtoffers stimuleren om hulp te zoeken en erover te praten, zodat herhaling in de toekomst wordt voorkomen. Vanaf 19 mei te zien op Netflix, maar de trailer staat al online:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--