Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Roze viering, Netflix-film over dominee en wat is dankbaarheid?

Deel:

Lazarus heeft weer een paar tips voor je: om lekker te lezen op deze zonnige lentedagen. Geniet ervan! 

Roze Viering en Symposium over LHBTi’ers

Schrijver John Lapré, en PKN’ers Wielie Elhorst en Nynke Dijkstra spreken morgenmiddag 21 april op een speciaal symposium over LHBTi’ers, geloof, kerk, seksuele diversiteit en genderidentiteit. Het symposium begint om 14.30 uur en wordt gehouden in de tuinzaal van de Keizersgrachtkerk in Amsterdam.
Het is een initiatief van Evangelische Roze Vieringen (ERV). ERV organiseert ook elke laatste zondag van de maand een oecumenische viering in diezelfde Keizersgrachtkerk. De eerstvolgende wordt gehouden op 29 april en begint om 15.00 uur. Het thema van die viering is ‘onvoorwaardelijke liefde’.

Wil je meer weten over het symposium of over de vieringen, kijk dan op de site van ERV.

Van dominee naar ketter

De nieuwe Netflix-film Come Sunday vertelt het verhaal van dominee Carlton Pearson. Hij is dominee van een grote kerk in Amerika, maar raakt in een geloofscrisis: hij kan niet meer geloven in de hel. Als hij een boodschap van inclusiviteit verkondigt, wordt hij door de kerk als ‘ketter’ gesommeerd te vertrekken. In The Guardian lees je een interview met Pearson, die overigens nog steeds preekt.

In de Netflix film wordt Pearson gespeeld door Chiwetel Ejiofor, Martin Sheen speelt Oral Robert, een tv-dominee en leider van de charismatische beweging in Amerika.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat is dat eigenlijk, dankbaarheid?

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--