Ga naar submenu Ga naar zoekveld

26 christelijke kinderkampen en tienerkampen

Een kamp om nooit te vergeten

Wil jouw kind deze zomer naar een tof zomerkamp? Na zo lang thuis zitten met online lessen en weinig leuke activiteiten, kan je kind alle energie kwijt met hutten bouwen, paardrijden, zeilen, kampvuren en maakt hij of zij nieuwe vrienden! Eva zet de bekendste christelijke kinderkampen en tienerkampen voor je op een rijtje inclusief corona-updates.

Deel:

Christelijk zomerkamp: Emmanuelzomerkamp

Georganiseerd door de katholieke gemeenschap Emmanuel. Voor kinderen van groep 4 t/m 8. Elk jaar heeft het kamp een thema uit de Bijbel. Dit jaar gaat het thema over Mozes. Emmanuel Zomerkamp heeft als hoogtepunten: de musical over het Bijbelverhaal, sport- en spelactiviteiten, zang en gebed, bosspelen, sketches, deelgroepjes en een groot kampvuur.

De christelijke kinderkampen en tienerkampen staan op alfabetische volgorde.

Aktieradius

Dit jaar organiseert Aktieradius (de Jeugdwerkafdeling van Stichting Het Morgenrood) christelijke kinderkampen (8-12 jaar) in Rijssen, juniorenkampen (12-15 jaar) in Markelo en jeugdkampen (15-20 jaar). Tijdens elke activiteit zijn er naast de vele sportieve en creatieve onderdelen ook programma's waarbij er wordt nagedacht over hoe je in de maatschappij kunt leven als christen en wordt er aandacht geschonken aan thema's als relaties, seksualiteit, getuigen, verslavingen, keuze maken e.d.

Corona-update: We kunnen natuurlijk nog niet met zekerheid zeggen of het doorgaat, maar je kunt je in ieder geval alvast aanmelden!

Amarant Jongeren Reizen

De reizen van Amarant (vanaf 15 jaar) zijn helemaal gericht op avontuur, outdoor en het buitenland. Tijdens zo'n actieve vakantie worden de jongeren uitgedaagd om een levende relatie met God aan te gaan.

Corona-update: Je kunt al boeken. Want is het dromen over fijne reizen waarin je de Corona-zorgen een beetje op afstand kunt brengen niet datgene wat ons nu het best op de been kan houden? Laat de vakantievoorpret dus beginnen!

Camps4kids

Camps4kids organiseert al tien jaar lang, allerlei verschillende kinderkampen. Het leuke aan deze kampen is dat ze allemaal een eigen thema hebben, bijvoorbeeld koning(innen) of comboygirl. Naast allerlei leuke activiteiten staat bij Camps4kids het leren kennen van Jezus centraal. 

Corona-update: Je kunt alvast boeken, maar er is nog niks zeker. 

Chakika, Outdoor, Zwalk & Rival

Deze kampen gaan uit van CWJ, de jeugdorganisatie van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland. Kinderen van de basisschoolleeftijd (van 8 jaar tot en met groep 8) kunnen naar Chakika. Voor middelbare scholieren zijn er tienerkampen. Voor tieners tot vijftien jaar worden Zwalk en Outdoor georganiseerd. 16- tot en met 19-jarige kunnen naar het Ardennenkamp en het Rivalkamp. 

Corona-update: Door je zo snel mogelijk aan te melden zorg je er ook voor dat we het kamp zo goed en veilig mogelijk kunnen organiseren. Mochten de kampen niet doorgaan wordt het geld voor de inschrijvingen teruggestort.

Christelijke Jeugdkampen Aalsmeer 

Iedere zomer organiseert Christelijke Jeugdkampen Aalsmeer zomerkampen voor kinderen en jeugd in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar. De zomerkampen vinden plaats in de Woudegge (8 tot en met 16 jaar) in Otterlo of de Ardennen (16+). Tijdens deze kampweken staat het evangelie centraal, maar ook vriendschap, ontspanning en een heleboel nieuwe herinneringen zullen niet ontbreken!

Corona-update: Goed nieuws; we gaan weer op kamp! Na een jaar van gemis, kunnen we niet wachten om er met elkaar weer een week op uit te trekken voor een te gek kamp. En dat kan; met de nodige voorzorgsmaatregelen denken we de kampen zorgvuldig te kunnen organiseren. 

Gave-kampen

Een bijzonder kamp, waarin vluchtelingenjongeren en Nederlandse jongeren elkaar ontmoeten en een week lang leuke dingen doen. Samen sporten en leren over het christelijk geloof. De kampen worden georganiseerd door Stichting Gave, een stichting die hulp biedt aan vluchtelingen in Nederland. De kampen vinden plaats in Lunteren. 

Corona-update: In verband met de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus, zijn alle data van de Gave-kampen onder voorbehoud. Omdat wij er alles aan doen om de kampen door te laten gaan, zien ze er in 2021 iets anders uit dan we normaal gewend zijn.

Geloofshelden& Athletes in Action 

Athletes in Actionen Geloofshelden organiseren deze zomer samen sportkampen voor tieners van 9 tot en met 17 jaar. Een kampweek vol sport, leren over God & jezelf, uitdaging en avontuur! Het maakt niet uit hoe goed kids zijn in sporten of hoe zij in het geloof staan; iedereen is welkom bij deze sportkampen. Ook de financiële situatie mag geen belemmering zijn. 

Corona-update: In verband met het coronavirus zijn op dit moment al onze activiteiten onder voorbehoud. Houd onze webstie en social media in de gaten voor de laatste updates!

Goed Nieuws Bijbelkampen

Op een heerlijk groot kampterrein zijn er allerlei typische kampdingen te doen: speurtochten, competities, sporten en nog veel meer. Naast alle activiteiten besteedt Goed Nieuws Bijbelkampen ook veel tijd aan het samen ontdekken van wie God is. En natuurlijk is er ook alle tijd om te kletsen en nieuwe vrienden te maken! Goed Nieuws Bijbelkampen organiseert kampen voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor tieners die op de middelbare school zitten. 

Corona-update: Inschrijven kan al. Alle kampen zijn onder voorbehoud.

Herikon kampen  

De Herikon is een interkerkelijke en evangelische organisatie. Herikon biedt kampweken voor kinderen, tieners, volwassenen en senioren voor een leerzame en ontspannende invulling van de zomer. De kampweken vinden plaats op een eigen terrein in Putten en bieden een veilige omgeving, een enthousiaste staf, individuele aandacht en structuur. Het programma is gevarieerd met tijd voor lessen uit de Bijbel, ontspannende en inspannende activiteiten, ontmoeting en meer dan voldoende plezier!

Corona-update: Zolang we te maken hebben met het coronavirus neemt stichting De Herikon rondom haar activiteiten een aantal aanvullende maatregelen. En de kampen kunnen op het laatste moment nog geannuleerd worden.
 

Het Lamoen 

Is uw zoon of dochter (vanaf 8 jaar) dol op pony’s en alles wat daarmee te maken heeft? Dan moeten ze bij Het Lamoen zijn. Tijdens deze week krijgt iedereen een eigen pony. De hele week ben je bezig met voeren, borstelen, rijden, stallen verschonen, dressuur- en springlessen. 

Corona-update: Meld je nu vast aan! Maar houd rekening met de coronamaatregelen.

HGJB zomerkampen

Bij HGJB kun je kiezen of je kind naar een sportkamp wil, een paardrijkamp, een boomhutvakantie of een van de andere opties. Dus én een kamp waarbij je kan praten over het geloof én je een thema kan kiezen wat bij je kind past.

Corona-update: We weten niet precies hoe deze zomer eruitziet, maar we willen er iets moois van maken.

Jozua

Stichting Jozua is een christelijke organisatie die al ruim 40 jaar zomerkampen voor kinderen en tieners organiseert. Dit jaar vinden de kampen plaats van 24 tot en met 30 juli 2021 in Putten. Tijdens beide kampweken wordt er aandacht besteed aan geloof in God, Jezus Christus en dat vanuit de Bijbel. Ook is er veel ruimte voor sport, spel en avontuur. 

Corona-update: Schrijf je snel in. Vol = vol. 

Junior Adventure 

Heeft je tiener zin om naar het buitenland te gaan? In de zomer organiseert Junior allerlei verschillende tienerkampen: samen sportief in Nederland of de Ardennen, het buitenleven in Noord Frankrijk, leren surfen in Zuid-Frankrijk, klussen en kennismaken met een andere cultuur in Roemenië, bikkelen op Survival. Voor tieners vanaf de brugklas, tot 18 jaar.

Corona-update: We zijn hoopvol voor weer een gave zomer in 2021, maar mocht u vanwege de dan geldende maatregelen willen annuleren kan dat kosteloos.

Kaleb 

Kaleb is een christelijke organisatie die allerlei activiteiten organiseert voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 26 jaar. De zomerkampen bestaan al ruim vijftig jaar en vinden plaats op Schiermonnikoog. Het doel van stichting Kaleb: Kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 26 jaar te vertellen van de Here Jezus Christus, ze tot Hem leiden, ze op te bouwen in het geloof en ze te leren verantwoordelijkheid te nemen door zich in te zetten in het Koninkrijk van God.

Corona-update: Voor de 8 t/m 12-jarigen kun je reserveren onder voorbehoud. Voor de 13 t/m 18-jarigen is er nog geen duidelijkheid.  

Koers vakantie kampen 

Koers-vakanties is een van de activiteiten van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. Er zijn verschillende kampen waaruit gekozen kan worden: paardrijden, vissen, zeilen, actief, survival, etc. Naast een open Bijbel en geloofsgesprekken is er alle ruimte voor rust, ontspanning en ontmoetingen met andere deelnemers. Koers organiseert drie soorten kampen: voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar, jongerenreizen voor 13 tot en met 29 jaar en Koers-Xtra voor de leeftijd van 17 tot en met 29 jaar. 

Corona-update: Voorzichtig bereiden we een nieuw seizoen voor. Uitgangspunt hierbij is dat we alles met code geel door willen laten gaan, tenzij omstandigheden en/of overheidsmaatregelen dat niet mogelijk maken. 

Make a Choice kampen

Ook buitenom de zomer op zoek naar een leuk kamp voor je zoon of dochter? Make a Choice organiseert naast zomerkampen ook verschillende kampweekenden. Voor kinderen die op de basisschool zitten en tussen de 8 en 12 jaar oud zijn, organiseert Make a Choice kinderkampen. Tieners van 12 tot en met 16 jaar kunnen mee op pad met de tienerkampen. Ook zijn er jongerenkampen voor jongeren van 17 tot en met 25 jaar. Tijdens een kampweekend of -week gebeurt er van alles; in de ochtend is er een kinder-, tiener-, of jongerendienst. ’s Middags is er tijd voor sport en spel, creativiteit en ontspanning. Ook in de avond is er een afwisselend programma, bijvoorbeeld een filmavond, praiseavond of een gezellig kampvuur.  

Corona-update: Aanmelden voor de kinderkampweek '21 kan weer.

Next move

De sportkampen van Next Move zijn een te gekke plek om volle bak met je sport bezig te zijn en tegelijk te groeien in geloof en je relatie met God. Dat betekent een week intensief sporten onder leiding van goede coaches én veel gezelligheid met een tof team. Tijdens de teenparties ’s avonds komen de meest bizarre en onverwachte spellen voorbij waarna in de diepe waarheden van Gods woorden over jouw leven gedoken wordt. En natuurlijk mag een knetter fanatieke zeskamp niet ontbreken. Dit en nog veel meer staat je te wachten op de sportkampen van Next Move!

Corona-update: In verband met maatregelen rondom het coronavirus gaan de sportkampen onder voorbehoud door.

Oase 

Je kind plezier laten beleven bij het kampvuur, laten zwemmen, speuren met speurtochten, zingen en nadenken over de Bijbel? Oase organiseert voor kinderen en jongeren vanaf groep vijf van de basisschool tot en met de leeftijd van 22 jaar. De kampen vinden plaats op een eigen terrein, midden in de bossen in de buurt van Doetinchem. Naast de kinderkampen worden er door Oase ook kampen voor twintigers georganiseerd.

Corona-update:Niet alle kampen gaan door. Als de omstandigheden het toelaten zullen we alle kampen weer openzetten. Hou voor informatie hierover de site en Social Media in de gaten.

Stevki

Stichting Evangelische Kinderkampen (Stevki) vindt zijn oorsprong in de Pinkster Jeugd Beweging en bestaat sinds 2005. De kampen vinden plaats op Ameland. Het programma begint iedere morgen met een Bijbelvertelling met nagesprek of werkje. In de middag is er sport en spel, een speurtocht, zwemmen, enz. Iedere avond is er een leuk programma, soms bij een heerlijk kampvuur.

Corona-update: We willen dit jaar weer proberen op kamp te gaan, maar letten natuurlijk ook op de ontwikkelingen rond Corona. We willen in juni een definitieve beslissing nemen of het weer doorgaat.

Stichting Onvergetelijke Zomerkampen

Het programma is een goede balans tussen een inhoudelijk programma en verschillende activiteiten. De activiteiten zijn erg gevarieerd; er zijn rustige en actieve programmaonderdelen. Sommige activiteiten vinden plaats in een wat grotere groep, andere juist met een ‘eigen’ kampgroepje, zodat er altijd de juiste aandacht is en elke deelnemer tot zijn of haar recht komt. De kampen vinden plaats in Otterlo. Naast de kinder- en tienerkampen is er een apart brugkamp en voor de oudste tieners is er zelfs een topkamp in de Oostenrijkse Alpen.

Corona-update: Je kunt nu boeken. Op dit moment weten we nog niet precies welke maatregelen nodig zijn tijdens de zomer van 2021.

Vast en Zeker Kampen

Vast en Zeker organiseert aparte kampen voor jongens en meiden in de leeftijd van 10 t/m 12 en 13 t/m 17 jaar. Tijdens de kampweek staat de Bijbel centraal. Kinderen leren van elkaar, lezen samen uit de Bijbel en leren van God zelf. Daarnaast zijn er sportcompetities, bosspelen, zingen en is er ruimte voor creativiteit. Voor tieners ouder dan 17 zijn er Roots-weekenden. De kampen vinden plaats in Laag-Soeren. 

Corona-update: Op de website wordt niets over corona vermeld, maar je kunt wel boeken.

Wake Up kampen  

De Wake Up kampen bestaan uit kinder- en tienerkampen in de zomervakantie die worden georganiseerd door Stichting De katapult, trainingsschool voor kinder- en tienerwerkers en zijn onderdeel van Herman Boon Ministries. Het Wake Up kinderkamp is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar van 1 t/m 7 augustus 2021. Voor tieners van 12 tot en met 16 jaar is er het tienerkamp. Beide kampen vinden plaats in een leuke kampeerboerderij in Putten.

Corona-update: Je kunt je nu aanmelden. De inschrijfkosten kunnen niet geretourneerd worden.

Wegwijzerkampen

De stichting Wegwijzerkampen organiseert iedere zomervakantie vijf kinderkampen voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar in de buurt van Zelhem. De programma’s van deze weken zijn hetzelfde. Voor tieners van 12 tot en met 16 zijn er tienerkampen dichtbij Wijlre, Limburg. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen mee op pad met de jongerenkampen die dit jaar naar het pittoreske Rouvrois-Sur-Meuse in Frankrijk reizen!

Corona-update: We zijn druk bezig met het organiseren van de 2021-kampen, die natuurlijk coronaproof zullen zijn. We zien uit naar een mooie zomer met fantastische kampweken!

YoY 

In vier weken organiseert YoY acht verschillende kampen voor kinderen en tieners. Met spetterende sport- en spel activiteiten biedt Yoy kinderen en tieners iedere dag een creatief programma rondom een Bijbels thema. Een creatieve zoon of dochter? Tijdens een speciaal creakamp kunnen kinderen naast het gewone YoY programma creatief aan de slag. 

Corona-update: De aanmeldingen voor 2021 zijn open.

Zeilkampen Gaastmeer

Zin om te leren zeilen? Ga dan mee met de GRV-zeilkampen, die plaatsvinden in het Friese Gaastmeer. Voor kinderen en tieners in de leeftijd van 9 tot en met 22 jaar zijn er Ketelbinkiekampen, Jeugdkampen en Zeilinstructiekampen.

Corona-update: Op de website wordt niets over corona vermeld, maar je kunt wel boeken.

Meer informatie vind je ook op de website van de gezamenlijke christelijke zomerkampen.

Lees ook: 6 tips voor als je kind voor het eerst alleen op vakantie gaat

Kamp gemist in dit rijtje? Geef het aan ons door!

--:--