Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op zomerkamp: christelijke kinderkampen en jeugdkampen op een rijtje

Van sportkamp tot zeilkamp: onvergetelijke zomerkampen voor je kind in 2024

Wil jouw kind dit jaar naar een tof zomerkamp? Dan heeft hij of zij groot gelijk! Want wie wil er nu niet hutten en kampvuren bouwen, paardrijden, zeilen, sporten en nieuwe vrienden maken? Hier staan de bekendste christelijke kinderkampen en jeugdkampen voor je op een rijtje.

Deel:

De zomerkampen staan allereerst gerubriceerd op leeftijd, en vervolgens in alfabetische volgorde. En let op: bijna alle zomerkampen hebben hun inschrijvingen per januari weer geopend, maar nog niet alle kampen hebben hun site up-to-date voor 2024. 

Kinderkampen (6-12 jaar)

Camps4kids (6-9 jaar)

Klimt je kind in elke boom, of is hij of zij gek op muziek? Kijk dan eens bij de thematische kampen van Camps4kids. Zo kan je kroost bijvoorbeeld naar een ‘AdventureCamp’ of een ‘CowboygirlCamp’. Naast allerlei leuke activiteiten staat bij Camps4kids het leren kennen van Jezus centraal.

Stevki kinderkamp (7-12 jaar)

Stichting Evangelische Kinderkampen (Stevki) vindt zijn oorsprong in de Pinkster Jeugd Beweging en bestaat sinds 2005. Het kamp vindt jaarlijks plaats op Ameland. Iedere morgen begint het programma met een Bijbelvertelling inclusief nagesprek of werkje. In de middag is er sport en spel, een speurtocht, zwemmen, en nog veel meer. Iedere avond is er een leuk programma, soms bij een knapperend kampvuur.

Zomerkampen voor 12-18 jaar

Junior Adventure (12-14 jaar, 13-17 jaar en 14-18 jaar)

Wil je puber naar het buitenland? Dat kan met Junior Adventure. Van leren surfen in Zuid-Frankrijk, een survival in Noorwegen of een missietrip naar Roemenië: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Maar dat is niet het enige avontuur. Junior Adventure wil tieners ook graag uitdagen om van hun leven met God een avontuur te maken.

Next move sportkampen (12-17 jaar)

Bij de sportkampen van Next Move kunnen tieners al hun energie kwijt aan sporten, terwijl ze tegelijkertijd groeien in geloof en hun relatie met God. Dat betekent een week intensief sporten onder leiding van goede coaches én veel gezelligheid met een tof team. ’s Avonds tijdens de ‘teenparties’ komen de meest onverwachte spellen voorbij. Daarna duiken ze in de Bijbel om Gods woorden over hun leven te horen. En natuurlijk mag een fanatiek zeskamp niet ontbreken!

Jongerenreizen 18+ (Nederland en buitenland)

Amarant jongerenreizen

Vergeet de luxe resorts en bussen vol deelnemers: met de christelijke jongerenreizen van Amarant gaat je kind op avontuur in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan kampeervakanties, sportieve huttentrektochten, fietsreizen en wandelvakanties. Tijdens zo’n actieve vakantie worden de jongeren uitgedaagd om een levende relatie met God aan te gaan.

Zomerkampen voor meerdere leeftijdsgroepen

Aktieradius (8-12 jaar, 12-15 jaar en 15-19 jaar)

Aktieradius – de jeugdwerkafdeling van de evangelisatiestichting Het Morgenrood – organiseert maar liefst drie zomerkampen: een kinderkamp (8-12 jaar) in Rijssen, een juniorenkamp (12-15 jaar) in Lemele en een jeugdweek (15-19 jaar) in Hattem. Naast sportieve en creatieve activiteiten creëert de organisatie van het christelike kamp ook volop ruimte om stil te staan bij de Bijbel in de vorm van workshops, Bijbelstudies en muziek.

Athletes in Action sportkampen

Is je kind een sportfanaat? Dan kan hij of zij alle energie kwijt op de sportkampen van Athletes in Action. Naast voetbalkampen en zeilkampen is er ook een danskamp, turnkamp, volleybalkamp en zelfs een freerunkamp. En vind je kind het gaaf om nieuwe sporten uit te proberen? Kijk dan eens naar het sportmixkamp! Het maakt niet uit hoe goed kids zijn in sporten of hoe zij in het geloof staan – iedereen is welkom bij deze sportkampen. Ook de financiële situatie mag geen belemmering zijn.

Chakika kinderkamp (8-12 jaar), Zwalk zeilkamp en Outdoorkampen (13-15 jaar en 16-19 jaar)

Samen met andere kinderen avonturen beleven in het bos, praten over leuke maar ook serieuze dingen, gek doen en vrienden maken. Dan kan allemaal bij Chakika: het Charismatische Kinderkamp voor kinderen van de basisschoolleeftijd (van 8 jaar tot en met groep 8).

Naast een kinderkamp voor kinderen van 8 jaar tot en met groep 8, kunnen tieners tussen de 13 tot en met 15 jaar naar het Outdoorkamp. Voor de oudere tieners wordt er zelfs nog een schepje bovenop gedaan: zij kunnen naar Outdoor XL. Is je tiener meer een waterrat? Dan is er ook het Tienerzeilkamp voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Overstag gaan, gijpen en een stormrondje maken: je kind leert het hier allemaal.

Alle kampen worden georganiseerd door CWJ, de jeugdorganisatie van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland. Naast alle actie en sportieve uitdagingen maakt de organisatie ook alle ruimte voor het beleven van het geloof op de zomerkampen.

Christelijke jeugdkampen Aalsmeer (8-16 jaar en 16+)

Iedere zomer organiseert Christelijke Jeugdkampen Aalsmeer zomerkampen voor kinderen en jeugd in de leeftijd van 8 tot en met 20 jaar. Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar gaan naar kampeerboerderij de Woudegge in Otterlo. Jongeren van 16+ zijn welkom op een kampeerterrein in de Ardennen. Tijdens deze kampweken staat het evangelie centraal, maar ook vriendschap, ontspanning en een heleboel nieuwe herinneringen zullen niet ontbreken!

Gave-kampen (13-16 jaar en 17-23 jaar)

Op een kamp van stichting Gave maakt je kind nieuwe vrienden uit allerlei culturen. Bij dit bijzondere kamp trekken vluchtelingenjongeren en Nederlandse jongeren een week met elkaar op. Moslim of christen, Nederlands of Afrikaans: iedereen is welkom om elkaar en God beter te leren kennen.

De Herikon (verschillende leeftijdsgroepen tussen 7-27 jaar)

De Herikon staat voor 'De HERe Is KONing'. Deze stichting – die eerder bekendstond als 'Stichting Bijbel Club Beweging' – werkt samen met BCM International, een wereldwijde zendingsorganisatie. Naast zomerkampen organiseert De Herikon ook weekenden met Bijbelstudies voor tieners in het voor- en najaar.

HGJB Zomerkampen (8-12 jaar, 13-15 jaar, 16-19 jaar en 18+)

Binnenland of buitenland? Een paardrijkamp of boomhutvakantie? Bij de zomerkampen van jongerenorganisatie HGJB heeft je kroost volop keus!

Jozua kinderkampen (7-12 jaar) en tienerkampen (12-16 jaar)

Stichting Jozua organiseert al bijna 50 jaar christelijke zomerkampen. Ochtendgymnastiek, Bijbelverhalen, bosspelen, een vossenjacht en bonte avond zijn al jaren de ingrediënten van een week kinderkamp. En ook tieners tussen de 12 en 16 jaar kunnen hier hun hart ophalen. Daar beginnen ze de dag met een momentje stilte om zelf uit de Bijbel te lezen. Daarna is er veel ruimte. Voor sport, spel en avontuur.

Kaleb zomerkampen (verschillende leeftijdsgroepen tussen 8-18 jaar)

Kaleb is een interkerkelijke organisatie, die al decennialang zomerkampen organiseert op Schiermonnikoog en de Drentse Hondsrug. Dit jaar is dat van 22 tot en met 29 juli 2023. Creativiteit, sport en spel gaan samen met praten over God en geloof. Bovendien kan je kind hier vrienden maken, die hij of zij ook de rest van het jaar kan ontmoeten tijdens de andere activiteiten van Kaleb, zoals het Inspireweekend in het voor- en najaar.

Koers-vakanties (verschillende leeftijdsgroepen tussen 9-29 jaar)

Koers-vakanties is een van de activiteiten van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. En je kroost kan uit allerlei soorten kampen kiezen, want de keuze is reuze. Zo kan je kind leren paardrijden, of een week op survival of wildkamperen. Naast een open Bijbel en geloofsgesprekken is er alle ruimte voor rust, ontspanning en ontmoetingen met andere deelnemers. Koers organiseert drie soorten kampen: voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar, voor jongerenreizen in verschillende leeftijdsgroepen tussen de 12 en 29 jaar en Koers-Xtra voor jongeren die net iets meer begeleiding en aandacht nodig hebben (17-29 jaar).

Oasekampen (verschillende leeftijdsgroepen tussen 9-22 jaar)

Je kind plezier laten beleven bij het kampvuur, laten zwemmen, speuren met speurtochten, zingen en nadenken over de Bijbel? Oase organiseert zomerkampen voor kinderen en jongeren vanaf groep vijf van de basisschool tot en met de leeftijd van 22 jaar. Uniek is dat Oase aparte jongens- en meisjeskampen organiseert voor kinderen tot en met 16 jaar. De kampen vinden plaats op een eigen terrein, midden in de bossen in de buurt van Doetinchem. Naast de kinderkampen worden er door Oase ook kampen voor twintigers georganiseerd.

Onvergetelijke zomerkampen (groep 3-7, groep 8 en brugklas, 14-15 jaar en 16-17 jaar)

Waar kun je beter terecht voor een onvergetelijk christelijk kinder- of tienerkamp, dan bij Stichting Onvergetelijke Zomerkampen? Het zit al in de naam! Een week lang samen spelen, knutselen, leren, de natuur in, genieten, lachen, vrienden maken, uitgedaagd worden en verhalen horen uit de Bijbel: het recept voor mooie jeugdherinneringen.

Vast & Zeker-kamp (10-12 jaar en 13-17 jaar) en Roots jeugdweekend (16-24 jaar)

Vast en Zeker organiseert aparte kampen voor jongens en meiden in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 17 jaar. Tijdens de kampweek staat de Bijbel centraal. Kinderen leren van elkaar, lezen samen uit de Bijbel en leren van God zelf. Daarnaast zijn er sportcompetities, bosspelen, zingen en is er ruimte voor creativiteit. Voor tieners ouder dan 16 is er eind augustus een Roots-weekend. De kampen vinden plaats in Laag-Soeren.

Wegwijzerkampen (8-12 jaar, 12-16 jaar en 16+)

De stichting Wegwijzerkampen organiseert iedere zomervakantie vijf kinderkampen in Zelhem (Gelderland), drie tienerkampen in Wijlre (Limburg) en een jongerenkamp in het pittoreske dorp Rouvrois-Sur-Meuse in Frankrijk. “De liefde van God is de belangrijkste motivatie om de Wegwijzerkampen te organiseren”, deelt de stichting op hun site.

Yoy-kampen (verschillende leeftijdsgroepen tussen 6-17 jaar)

Yoy organiseert zes verschillende kampen voor kinderen en tieners. Met spetterende sport- en spelactiviteiten biedt Yoy kinderen en tieners iedere dag een creatief programma rondom een Bijbels thema. Een creatieve zoon of dochter? Tijdens een speciaal creakamp kunnen kinderen naast het gewone Yoy-programma ook creatief aan de slag.

Zeilkampen GRV (9-12 jaar, 13-15 jaar en 16-22 jaar)

Wil je kind leren zeilen? Ga dan mee met de GRV-zeilkampen, die plaatsvinden in het Friese Gaastmeer. Voor kinderen en tieners in de leeftijd van 9 tot en met 22 jaar zijn er de Ketelbinkiekampen, Jeugdkampen, Zeilinstructiekampen en Funkampen.

--:--