Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Seizoen 2 van EO-podcast ‘Dit is de Bijbel’

David Boogerd neemt je weer mee in de fascinerende wereld van de Bijbel

De succesvolle podcast Dit is de Bijbel gaat verder waar hij gebleven was. Presentator David Boogerd duikt in dit 2e seizoen opnieuw in het mooie, moeilijke en merkwaardige van het meest gelezen boek ter wereld: onze eeuwenoude Bijbel. Hij bespreekt dit samen met een vast panel van theologen: Arnold Huijgen, Stefan Paas en Theoloog des Vaderlands Almatine Leene. Want hoe interessant en relevant is de Bijbel in deze tijd nog? David Boogerd wil met deze podcast graag op een eerlijke en verdiepende manier over de Bijbel praten dit doet hij over onderwerpen zoals o.a. seks, rijkdom en lijden. Wat zegt de Bijbel daarover?

Deel:

Is er leven na de dood?

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen spreekt David met theoloog en predikant Arnold Huijgen over het leven na de dood. Veel christenen geloven namelijk dat je ziel naar de hemel gaat als je sterft, maar is dat wel wat de Bijbel ons leert? Volgens Huijgen leert de Bijbel iets anders. “Wat wij denken over de hemel is vaak ons eigen beeld en niet die van de Bijbel.” Maar wat zegt de Bijbel dan wel over de hemel, de hel en het leven na de dood?

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Seks in de Bijbel

De tweede aflevering gaat over seks in de Bijbel. De Bijbel heeft het imago van een preuts boek, een boek waarin seks als iets vies en gevaarlijks wordt neergezet. Maar is dat zo? Hierover praat David met theoloog des vaderlands en dominee Almatine Leene. “Het christendom heeft een preuts imago, de Bijbel eigenlijk niet,” aldus Leene in de podcast. Volgens haar spreekt de Bijbel veel positiever over seks dan vaak verwacht. Ook praten ze verder over de manier waarop de Bijbel over seks praat en hoe er in onze seculiere, liberale cultuur over seks wordt gesproken.

Studiemateriaal

Ook dit seizoen wordt er van iedere aflevering van ‘Dit is de Bijbel’ een A4’tje met gespreksvragen gemaakt. Hierdoor kunnen Bijbelkringen, praatgroepen, studentenverenigingen met elkaar doorpraten over deze podcast.

Download de gespreksvragen van seizoen 2
Download de gespreksvragen van seizoen 2

De podcast 'Dit is Bijbel' is een samenwerking van de ‘Eerst dit’ afdeling van de EO samen met de IZB.

Download de gespreksvragen van seizoen 1
Download de gespreksvragen van seizoen 1
Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
Een andere podcast luisteren?
Een andere podcast luisteren?
--:--