Ga naar submenu Ga naar zoekveld

3 getuigenissen om niet snel te vergeten

God verandert mensen

De levens van de gasten die in het programma De Verandering komen, zijn vaak rauw en pijnlijk. Maar de veranderingen die ze meemaken laten zien dat God echt mensen verandert. Dit zijn drie verhalen die wij niet snel vergeten.

Deel:

1) ‘Ik wilde alleen maar dood’

Annette voelt zich dik en lelijk en ze lijdt onder depressies. Wanneer ze zwanger wordt, komen alle problemen van vroeger naar boven en wil ze niets liever dan sterven. Totdat God ingrijpt. Wil je de aflevering terugkijken? Dat kan hier. 

2) Miss Nederland in De Verandering

Een knappe verschijning, een sprankelende persoonlijkheid en een winnaarsmentaliteit zorgen ervoor dat Sonja Silva in 1997 de Miss Nederland Verkiezing wint. Aan de buitenkant lijkt haar leven perfect, maar van binnen gaat ze kapot. Ze lijdt aan een chronische vermoeidheidsziekte, die al haar energie opvreet. Op een gegeven moment ligt ze alleen nog maar op de bank en brengt ze haar dagen piekerend en etend door. Op het laatst weegt het eens zo slanke meisje meer dan honderd kilo en is er van haar eigenwaarde niks meer over. Hoewel ze boos is op God, komt ze uiteindelijk bij Hem tot rust. Het volledige verhaal van Sonja horen en zien? Dat kan hier. 

3) Non of toch niet?

Als klein meisje weet Anja het al: ze wil non worden. Haar moeder vindt dat ze eerst maar eens naar de wereld om zich heen moet kijken. Anja gaat helemaal los, maar haar verlangen om non te worden blijft. Op haar 21etreedt ze toe tot het klooster. Dan gebeurt er iets totaal onverwachts. Ze wordt verliefd op een veel jongere theologiestudent. Waar dat toe leidt, zie je in deze aflevering. 

Een nieuw seizoen

Aankomende zaterdag 5 januari start er een nieuw seizoen van De Verandering. In deze aflevering vertelt Jolanda (de vrouw op de foto) haar bijzondere verhaal. Als Jolanda vijf maanden is, wordt ze vanuit Libanon geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Haar adoptieouders doen er alles aan om Jolanda een warm thuis te geven. Maar het gevoel dat ze anders is dan alle Nederlandse kindjes, groeit. 

Langzaam maar zeker ontwikkelt Jolanda een eetstoornis. Ze trouwt op jonge leeftijd met Wilco, maar wanneer hun eerste dochter wordt geboren, raakt ze volledig in paniek. Ze voelt zich zo’n slechte moeder dat ze het kindje het liefst van de trap zou gooien. Ze besluit terug te gaan naar Libanon. Wat Jolanda daar vindt, zie je zaterdag 5 januari om 18.20 uur op NPO 2.

--:--