Ga naar submenu Ga naar zoekveld

3 tips | Mooi van binnen én buiten

"Je hoeft niet perfect te zijn om mooi te zijn"

'Rust, reinheid en regelmaat helpt mij om mooi te blijven,' vertelt schoonheidsspecialiste Miranda. 'Niet alleen aan de buitenkant, maar juist ook van binnen.' Een dame die weet waar ze het over heeft. Na jarenlange verslaving aan alcohol en kalmeringspillen is ze door de liefde van Jezus een nieuw leven begonnen. Miranda deelt haar drie beste schoonheidstips.

Deel:
Miranda-vd-Spek

"Voorheen gebruikte ik drank of medicijnen om me goed te voelen. Ik heb moeten leren om anderen dingen te gebruiken om me beter te voelen. En dat is gelukt. Op een dag schoot de liefde van Jezus als een pijl door mijn hart. Met zijn hulp heb ik geleerd hoe belangrijk rust, reinheid en regelmaat zijn. Dit maakt ieder mens mooi!"

Miranda van der Spek is schoonheidsspecialiste. In Eva Magazine 9 kun je haar hele verhaal lezen. Speciaal voor alle dames (en heren!) ook nog drie extra schoonheidstips hieronder:

1. Geef jezelf de rust die jij nodig hebt

Tip-1-Rust


Rust nemen is zo belangrijk. Zorg voor genoeg nachtrust, maar ook tussendoor: als je agenda het toelaat, neem dan in de middag een half uur om even te liggen of zitten. Zelf gebruik ik dit moment om stil te worden en mijn hart met God te delen. Innerlijke rust maakt je meer mens. Je voelt je prettiger en ook de mensen in je leven hebben meer aan je.

Uiterlijk rust aanbrengen
Rust aanbrengen in je uiterlijk: verzorg je gezicht en huid altijd een dagcrème. Ben je van plan om make-up op te doen, gebruik dan altijd ook een primer. Door een primer blijft je make-up beter en langer zitten. Door hier en daar wat concealer te gebruiken (= een camoulflagecreme om donkere schaduwen in je gezicht, bv wallen, weg te halen) wordt je huid direct stralend en rustig. Onmisbaar in elke vrouwentas!

  • Omdat ik als schoonheidsspecialiste werk en aandacht besteed aan mijn uiterlijk, denken veel van mijn klanten dat ik ‘perfect’ ben. Maar ik probeer juist mee te geven dat je niet perfect hoeft te zijn. Koester je unieke uiterlijk. Je bent bijzonder en van waarde. DIt besef laat je stralen en - daar kan geen make-up tegenop ;-)
  • Tip: Ben je een dag vrij, gun je huid rust door geen make-up te gebruiken.

2. Je bént mooi

Label-tip-2-Reinheid

Het is belangrijk om iedere avond je huid en gezicht te reinigen. Doe dit het liefst zo vroeg mogelijk in de avond: vanaf een uur of tien gaat je lichaam namelijk in een 'herstelmodus'. Hoe eerde je huid schoon en rustig is, hoe meer je huid de tijd heeft om optimaal te herstellen.Dit verklaart waardoor mensen die in de horeca werken - en vaak ver na 22uur thuis zijn - sneller een verouderde huid hebben. Ook in de avond is het belangrijk om een nachtrème te gebruiken.

VitaminenIk ben enthousiast over vitaminenpilletjes. Ik kom er namelijk lang niet altijd aan toe om mijn voeding volledig en afwisselend genoeg te houden. Dankzij aanvullende vitaminen krijg ik genoeg binnen en blijft mijn weerstand op peil.

Rein van binnen
Een puur hart maakt een mens aantrekkelijk. Ook voor God hoef ik niet perfect te zijn. God houdt onvoorwaardelijk van me en dankzij Jezus kan ik elke dag mijn hart reinigen. Zijn liefde maakt je liefdevol én mooi. Dit besef geeft me rust, ook al gaat er genoeg mis bij me!

3. Een vast ritme aanhouden, helpt

Label-tip-3-regelmaat

Een vast ritme is een must. Zonder regelmaat geen stevige basis. Dan ga je snel onderuit, is je weerstand - letterlijk en figuurlijk - wankel. Niet altijd te voorkomen natuurlijk ;-).

Ga het liefst elke avond op tijd naar bed, eet dagelijks groente en fruit. Verzorg je huid elke dag met liefde.  Wandel, fiets en beweeg elke dag. Je lichaam houdt van voorspelbaarheid. Dan kan je lichaam het ook opvangen als je een keer wel wat steken laat vallen. 

Tijd met God
Gods woorden zijn vitaminen voor je hart! Voor mij werkt het om regelmatig stil te worden en m'n hart te openen voor God. Het maakt eigenlijk niet uit waar ik dan ben. Hij is er altijd; hij geeft me vrede, liefde, wijsheid. Ik kan niet zonder.

Miranda van der Spek

--:--