Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 bizarre wandelavonturen in de Bijbel

De vierdaagse is er niets bij

Vier dagen lang elke dag dertig kilometer of meer lopen? Petje af! In de tijd van de Bijbel werd er zonder fietsen, auto’s of hoverboards ook heel wat af gelopen. Daarom de vijf meest bizarre en bijzonderste Bijbelse wandelingen op een rijtje. Misschien zijn ze een bemoediging als je de blaren op je hielen hebt staan.

Deel:
 1. De hemelse wandeling: Henoch is een van de voorvaders van Noach. We weten maar weinig van hem, behalve dit ene intrigerende zinnetje: hij wandelde met God. Uiteindelijk is Henoch een van die Bijbelse figuren die niet hoefde te sterven, ‘omdat God hem had weggenomen’. Hij liep zo de hemel in. Als je wandelen zo bekijkt, wordt het opeens wel heel fascinerend.
   
 2. Wandelen tussen watermuren: als Mozes met het volk Israël voor het Egyptische leger op de vlucht is, splijt God de zee in tweeën. Als door een soort aquariumtunnel lopen ze naar de overkant. Dat moet een bizarre wandeling geweest zijn.
   
 3. De langste wandeling: diezelfde Mozes zwerft vervolgens 40 jaar met het volk Israël door de woestijn. Lopend! Zonder opgezwollen voeten en versleten sandalen trouwens. Over wandelen gesproken...
   
 4. De allereerste wandeling: ‘Sta op en loop.’ Een tikkeltje ongepaste opdracht voor een verlamde bedelaar. Maar tot zijn eigen verrassing springt de bedelaar daadwerkelijk op. En dan houdt hij het ook niet bij simpelweg lopen.   
   
 5. Wandelen op water: behalve Jezus en Petrus is het nog niemand gelukt. Ondanks vele menselijke pogingen in de eeuwen daarna.

Ken jij nog meer bijzondere wandelingen in de Bijbel?

Beeld: ANP

--:--