Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 boekentips voor vrouwen

Romans om bij weg te dromen

Of je nu lekker de zomer viert in de achtertuin of op reis gaat: een goed boek erbij is altijd fijn! Hieronder vind je vijf leestips van twee vrouwelijke Visie-recensenten: Femke Taale en Stella de Rijcke.

Deel:

Het spoor naar huis

het_spoor_naar_huis

De jonge Pearl Spence groeit op bij haar adoptieouders. Op een dag gaat de moeder er met een ander vandoor, waardoor Pearls leven – opnieuw – een forse deuk oploopt. Ze denkt dat zij er zelf schuldig is, omdat ze haar moeder met haar overspel heeft geconfronteerd. Ze blijft achter met haar adoptievader, die sheriff in Michigan is geworden, en een pleegbroer. Gelukkig is er een kinderloze tante die naar hen omziet in deze moeilijke, nieuwe situatie. Dit langverwachte vervolg van de historische roman En verlos ons van het stof is ook prima zelfstandig te lezen. (Stella de Rijcke).

‘Het spoor naar huis’, Susie Finkbeier, Mozaïek, 352 blz., € 19,99

De bestemming van Elisabeth

bestemming_elisabeth

We staan aan de vooravond van de Amerikaanse Revolutie. Lady Elisabeth Anne Lawson wordt verlaten door haar verloofde. En dan wordt ze er ook nog eens van beschuldigd spion te zijn voor de Britten. De enige die voor haar klaarstaat, is de sympathieke patriot Noble Rynallt. Het tempo van dit boek is wat traag, maar dan op een goede manier. De karakters ontwikkelen zich langzaam maar zeker tot gelaagde persoonlijkheden, die zichzelf in de loop van het verhaal beter leren kennen. De historische details zijn beeldend door het boek verweven. Mooi! (Femke Taale)

‘De bestemming van Elizabeth’, Laura Frantz, Kok, 400 blz., € 22,50

Het meesterwerk

rivers_het_meesterwerk

Wat kan je leven zin en richting geven? Hoe vind je echte vrede en vervulling? Die vragen komen op een boeiende manier aan de orde in deze nieuwe, vuistdikke roman van Francine Rivers. De gevierde, maar innerlijk beschadigde kunstenaar Roman Velasco leidt een dubbelleven: ’s nachts gaat hij stiekem de straat op als graffitiartiest. Alleenstaand moeder Grace Moore wordt zijn assistente. De rijke kunstenaar valt voor haar, maar zij houdt de boot af: Roman is nors, ruw en onvoorspelbaar (en ook nog eens een enorme chaoot). Het meesterwerk is – opnieuw – een meeslepend verhaal van Francine Rivers. Bijzonder is ook dat ze nadrukkelijk naar voren brengt dat je verhouding tot Jezus Christus in dit leven, eeuwige consequenties heeft. (Stella de Rijcke)

‘Het meesterwerk’, Francine Rivers, Kok, 544 blz. (gebonden), € 24,99 

De lerares van Fellsworth

sarah_ladd_de_lerares_van_fellsworth

De jonge Annabelle Thorley komt uit een rijke familie en heeft nog nooit hoeven werken. Ze weet zelfs niet hoe ze haar eigen jurken moet aan- en uittrekken: daar heeft ze een kamenierster voor. Maar als Annabelles broer haar wil uithuwelijken aan een nare man, besluit ze te vluchten naar de school van haar oom. Hij geeft zijn nichtje een baan als lerares. Terwijl Annabelle zich dapper in dit nieuwe leven stort, blijkt de school het middelpunt van een gevaarlijk complot. Zoals dat hoort in dit soort romans, ontmoet Annabelle een knappe held, op wie ze al snel verliefd wordt. Dit boek is wat dat betreft precies wat je verwacht van een historische roman. Tikje voorspelbaar, maar ook sfeervol en romantisch. (Femke Taale)

‘De lerares van Fellsworth’, Sarah Ladd, Kok, 368 blz., € 21,99

De verloren kinderen

diney_costeloe_de_verloren_kinderen

Engeland, 1948. De vader van Rita (5) en Rosie (9) is omgekomen in de oorlog, dus moeder Mavis staat er alleen voor. Dan ontmoet zij Jimmy, en wordt zwanger. Hij weigert echter haar dochters te accepteren. Ten einde raad tekent Mavis de papieren waarmee ze afstand doet van de meisjes – voorgoed. Ze belanden in een weeshuis, dat een groep kinderen naar een soort dependance in Australië stuurt, om daar ‘een nieuw leven op te bouwen’. Ook Rita en Rosie worden verscheept. Rosie gaat al vrij snel naar een adoptiegezin, terwijl Rita in het weeshuis moet blijven. Dit ontroerende verhaal, over twee levens vol ontberingen, is een internationale bestseller. (Stella de Rijcke)

‘De verloren kinderen’, Diney Costeloe, De Fontein, 495 blz., € 19,99

Lees ook: 5 boekentips voor mannen
Lees ook: 5 boekentips voor mannen

Meer tips?

In Visie recenseren we elke week nieuwe titels, in allerlei genres. Daarnaast bespreken we actuele uitgaven in de Visie-boekenpodcast, ‘De eerste zin’ (onder meer hier te beluisteren of in je favoriete podcast-app). 

--:--