Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 christelijke spelletjes voor tijdens (of na) het kerstdiner

Zodat het kerstdiner wat spectaculairder wordt

De geur van gebraden kip en gestoofde peertjes hangt in de lucht. De kaarsjes branden en de kerstmuziek klinkt zachtjes op de achtergrond. Leuk, zo’n kerstdiner, maar soms wel een beetje saai. Geef jouw kerst wat extra’s door samen een spel te spelen! Hier vind je vijf christelijke spelletjes.

Deel:

1) Denk & Doe

christelijke spelletjes

We trappen dit lijstje met christelijke spelletjes af met Denk & Doe. Dit spel wordt gespeeld in teams. Ideaal om met de hele familie te spelen tijdens het kerstdiner. De combinatie van vragen en opdrachten maakt het spel hartstikke spannend. Verder is Denk & Doe ook nog eens heel leerzaam, want het spel bevat voornamelijk bijbelse vragen.

Denk & doe kun je bestellen in diverse webwinkels.

2) Vis-je of niet?

christelijke spelletjes

Heb je niet zo’n behoefte aan een actief spelletje tijdens het kerstdiner, maar wil je liever een goed gesprek? Dan is Vis-je of niet? een spel dat daar perfect bij aansluit. Aan de hand van de bekende Visje-oneliners, kom je op een leuke en prikkelende manier met elkaar in gesprek.

Het spel Vis-je of niet? is verkrijgbaar in de christelijke boekhandel en in verschillende webwinkels.

5x zelf maken: creatieve en eenvoudige kerststal

Lees ook over:

5x zelf maken: creatieve en eenvoudige kerststal

3) Schapenkoning

christelijke spelletjes

Bij dit spel ligt de christelijke boodschap er wat minder dik bovenop dan bij de voorafgaande twee christelijke spelletjes. Maar dat maakt dit spel zeker niet minder leuk. In Schapenkoning ben je een herder met maar één doel: zoveel mogelijk schapen verzamelen. Het leuke is dat alles uit dit spel gebaseerd is op Bijbelverhalen en -teksten. Ze worden niet zo genoemd, maar christelijke spelers zullen de verhalen waarschijnlijk wel herkennen. 

Schapenkoning is te koop in de christelijke boekhandel en in verschillende webwinkels. 

4) Amen!

christelijke spelletjes

Dit spel is een beetje afgekeken van het bekende kaartspel Uno. Je moet proberen zo snel mogelijk je kaarten weg te leggen, maar daarbij word je gehinderd door je medespelers. De ‘pestkaarten’ verwijzen naar de Bijbel. En in plaats van “Uno” roep je gewoon heel hard: “Amen!”. Misschien een beetje ver gezocht, maar wij vinden het stiekem best wel grappig. En het zorgt voor wat actie tijdens je kerstdiner.

Amen! is te bestellen bij diverse webwinkels.

5) Alef Bijbelkwartet

christelijke spelletjes

Of je nu 10 bent of 40: kwartet blijft een leuk spelletje. Deze versie geeft dubbel veel plezier, want al spelend ontdek je allerlei dingen over de Bijbel. Bijzondere dromen, interessante dieren, bijbelse personages en nog veel meer. Ideaal om even te spelen tussen het hoofdgerecht en het dessert.

Het Alef Bijbelkwartet vind je in verschillende webwinkels. 

--:--