Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5x zelf maken: creatieve kerststal

Vijf creatieve kerststallen om zelf te maken tijdens de kerstdagen

21 december 2018 · Leestijd 2 min

Met alle familiebezoekjes en kerstdiners is het soms zo makkelijk om de kerstboodschap te vergeten; het kerstwonder Jezus, Gods liefdesgeschenk aan ons. Ga samen met je gezin, familie, vriendin of alleen heerlijk creatief aan de slag en maak een mooie kerststal die je steeds weer herinnert aan Jezus, het kerstwonder voor jou!

Simpel & snel

IJsstokjes

Super eenvoudig en goedkoop. Met een paar ijsstokjes maak je in een handomdraai een mooie kerststal om neer te zetten of voor in de kerstboom. 

Klik hier voor de werkbeschrijving 

Creatieve kerststal met tekenkunsten

Tekenen

Teken Jozef & Maria en het kindje Jezus, de herders met hun schapen, de wijzen uit het Oosten en maak zo eenvoudig een mooie kerststal. 

Klik hier voor de werkbeschrijving 

Voor jong & oud

WCrollen1

Nog zo’n heerlijk eenvoudige manier om een mooie kerststal te maken met slechts een paar lege wc-rollen. Leuk voor iedere leeftijd! 

Klik hier voor printables van kerstfiguren

Voor de echte creatieveling

Uitgebreide_kerststal

Een kerststal waar je misschien wat meer materiaal voor nodig hebt en iets langer mee bezig bent. Maar wel eentje die ook volgend jaar weer opnieuw kunt gebruiken. 

Klik hier voor de werkbeschrijving 

Geschilderd kerstverhaal

Houten_plank

Een mooie, ruwe houten plank en verf is alles wat je nodig hebt. Schilder zelf het kerstverhaal als herinnering aan het Kerstwonder. 

Ook leuk voor tijdens de kerstdagen: Eva's Kerstspel, op weg naar Bethlehem. Speel dit gezellige kerstspel met familie of vrienden! Breng jij zo snel mogelijk de geschenken naar baby Jezus?

Meer kerstinspiratie? Lees hier verder

--:--