Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 keer wandelen in Flevoland

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Deel:
Plant een boom
Plant een boom

Nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Staatsbosbeheerwandeling: Boswachterspad ’t Lange Pad

Afstand
7 km
Startadres
Kitsweg 1, 8218 AA, Lelystad

De wandeling begint bij het Buitencentrum Oostvaardersplassen. Vanaf daar loopt de wandeling 7 kilometer door rietvelden en langs waterpartijen. Onderweg heb je een weids uitzicht, met kans op het zien van een kudde konikpaarden. Geniet van een gevarieerd landschap, waarbij je een verscheidenheid aan dieren tegen kan komen.
Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op Instagram!

Blijf op de hoogte van acties en nieuwtjes van Nederland plant bomen.

Trage tocht Zeewolde Nuldernauw

Afstand
14 km
Startadres
Parkeerplaats P2 bij Sporthal de Horst, Horsterweg 204, 3896 LL, Zeewolde

Trage Tochten lopen zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur in Nederland. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

Vanaf de parkeerplaats van het sportcomplex gaat de route direct het bos in. Soms gaat het over een brede bosweg, dan weer over smalle bospaadjes. Later loop je langs de Gelderse Slenk, waar vroeger een moerasbos lag. De bodem is er zanderiger en je kunt zelfs veenresten zien. De route leidt je vervolgens naar de Nulderdijk, waar je de afwisseling tussen droge en natte natuur ziet.
Klik hier voor meer informatie.

Kuinderbos

Afstand
13,9 km
Startadres
Restaurant De Wipkip, Kuinderweg 52, Luttelgeest.

Met de wandelingen van De mooiste boswandelingen van Nederland ontdek je de meest sprekende bossen, aldus bomenkenner Jan Ensing.

Het Kuinderbos is het oudstse bos van Flevoland. Bovendien is het ook één van de grootste bossen van de provincie. Minder dan een mensenleven geleden kolkte hier nog de Zuiderzee, nu loop je er door een heerlijk wandelbos.
Klik hier voor meer informatie.

NS-wandeling Pampushout

Afstand
13 km
Startadres
Station Almere Muziekwijk, Strawinskypad 100, 1323 PZ, Almere

NS-wandelingen zijn wandeltochten van station naar station. Handig voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

Volgens de website van de NS zijn er geen NS-wandelingen in Flevoland. Maar er zijn nog wel oude NS-wandelingen in deze provincie. Zo kun je van Almere Muziekwijk naar station Almere Haven lopen. Ondanks dat het officieel geen wandelroutes meer zijn, zijn ze vaak nog goed te lopen. Zo ook deze route. Het is een fijne, afwisselende route. Het is wel handig om een goede kaart of routebeschrijving mee te nemen.
Klik hier voor meer informatie.

Natuurpark Lelystad & Gelderse Hout

Afstand
15 km
Startadres

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11, Lelystad.

Wandelnet heeft duizenden kilometers wandelnetwerk. Zoek een bestaande tocht of creëer je eigen route.

Natuurpark Lelystad begon in de jaren ’70 als dependance van dierenpark Artis. Je wandelt er door afwisselend landschap, met bewoners als de bever en raaf. Ook kun je przewalskipaarden en pater davidsherten tegenkomen. Een wandelroute voor dierenliefhebbers.
Klik hier voor meer informatie.

--:--