Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 keer wandelen in Groningen

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Deel:

Staatsbosbeheerwandeling Sellingerbossen en Ter Borg 

Afstand
9 km 

Startadres
De Noordmee
Dennenweg 1a
9551 VJ Sellingen 

Richting de Duitse grens vind je deze wandelroute door de bossen rond Sellingen en langs Ter Borg, het grootste heideterrein van Groningen in Westerwolde. Het is een wandelroute met verschillende soorten natuur: heide, beekje en bossen. Misschien kom je zelfs een Schotse Hooglander tegen! Honden zijn, vanwege de aanwezigheid van die Schotse Hooglanders, verboden.   

Klik hier voor meer informatie.

Trage tocht Kolham 

Afstand
10 km 

Startadres
Driesprong Hoofdweg
Eikenlaan
9615 AR Kolham 

Trage Tochten lopen zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur in Nederland. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer. 

Een wandeling door de waterrijke omgeving van het Groningse Kolham. Fijn bijkomstigheid bij deze wandeltocht: halverwege kom je langs een uitkijktoren. Vanaf daar heb je mooi uitzicht over het moerasland en de weidse open vlaktes. De tocht leidt grotendeels over onverharde graspaden langs brede watergangen en rietvlaktes, maar ook langs struweel en open graslanden.  

Klik hier voor meer informatie.

De mooiste boswandelingen: Noordlaren 

Afstand
8 km 

Startadres
Zuidlaarderweg 63
9479 PR Noordlaren 

Met de wandelingen van De mooiste boswandelingen van Nederland ontdek je de meest sprekende bossen, aldus bomenkenner Jan Ensing. 

Deze route brengt je over kronkelende wandelpaden, door het heidegebied Vijftig Bunder en door het Noordlaarderbos. Het grootste deel van het gebied is in beheer van Natuurmonumenten en het wordt deels begraasd door Schotse Hooglanders. Leuk weetje: de buurdorpen Zuidlaren en Midlaren liggen in de provincie Drenthe. Dus een bezoekje aan die provincie kan er  moeiteloos aan vastgeplakt worden. 

Klik hier voor meer informatie.

NS-wandeling Groningen - Groningen 

Afstand
9 km 

Startadres
Station Groningen
Stationsplein 22
9726 AE Groningen 

NS-wandelingen zijn wandeltochten van station naar station. Handig voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. 

Er zijn geen echte NS-wandelingen in de provincie Groningen, maar alsnog is er genoeg te doen als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Wat te denken van deze stadswandeling? Hij gaat onder meer langs het sfeervolle Noorderhavengebied en door het prachtige Noorderplatsoen. Uiteraard kom je ook door de oude binnenstad, met de Martinitoren. Goed te combineren met een bezoekje aan het Groninger Museum, waar je twee keer langskomt. 

Klik hier voor meer informatie.

Wandelroute Winsum 

Afstand
20,4 km 

Startadres
Station Winsum
9951 BX Winsum 

Wandelnet heeft duizenden kilometers wandelnetwerk. Zoek een bestaande tocht of creëer je eigen route. 

Het is een flinke tocht, maar het is de moeite waard. De route leidt onder meer langs Winsum, het dorp wat door de ANWB dit jaar werd uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Verder voert de route langs andere terpdorpen als Maarhuizen, Baflo, Rasquert en Tinallige. Groningen heeft veel wierden (Gronings voor terpen) gehad, maar een groot deel is verdwenen. Deze route brengt je langs een paar wierden die nog wel bestaan. Het zijn pareltjes in het landschap. 

Klik hier voor meer informatie.  

Plant een boom
Plant een boom

Nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Volg ons op Instagram!
Volg ons op Instagram!

Blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwtjes van Nederland Plant Bomen.

--:--