Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 keer wandelen in Zeeland

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Deel:

Boswachterspad Meeuwenduinen 

Afstand
12 km 

Startadres
Excursieschuur Westerschouwen 
Kraaijensteinweg 140
4328 RD  Westenschouwen 

Tijdens deze wandeltocht tussen de oude dennen van Westerschouwen en het robuuste open duingebied ervaar je de rust en de dynamiek van de natuur. In dit grootste bos van Zeeland stikt het van de bijzondere dieren. Hoor het geroffel van de spechten, kijk uit naar de reeën, bewonder de Schotse hooglanders, loop langs een groep damherten en spot in het duingebied de velduil en de tapuit! Je kunt zelfs de vuurtoren van Haamstede in de verte zien. Kortom, een fantastische wandeltocht! 

Klik hier voor meer informatie.

Trage tocht Zoutelande 

Afstand
15 km 

Startadres 
Parkeerplaats Nieuwstraat
Oranjeplein
4373 AE Zoutelande 

Trage Tochten lopen zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur in Nederland. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer. 

Bewandel deze prachtige route langs de kust en in het achterland, in Zoutelande op het Zeeuwse eiland Walcheren. Vanaf de hoge duinen kun je genieten van het spectaculaire uitzicht over het strand en de zee. Daarnaast kom je langs bloemenranden, akkers met vlasteelt, de hoge meidoornheggen en de grote bunkerheuvel, die herinnert aan het Landfront Vlissingen uit de Tweede Wereldoorlog. Wandel door het mooie duinbos en maak prachtige panorama foto’s vanaf de hoge duinen. 

Klik hier voor meer informatie. 

Wandelroute Kreek Schelpenhoek 

Afstand
4 km 

Startadres  
P-plaats Stolpweg 
Stolpweg 6
4327 SG  Serooskerke 

Deze tocht is ideaal voor wie op zoek is naar een wat kortere wandeling. Ook al is de route ‘maar’ 4 kilometer lang, je geniet hier optimaal van de prachtige natuur! De wandelroute loopt door Schelphoek bij Seroorskerke op Schouwen-Duiveland. Een erg bijzondere plek, want dit vogelrijke krekengebied aan de Oosterschelde is ontstaan tijdens de watersnoodramp in 1953. 

Klik hier voor meer informatie.

Groene Wissel 546: Oostburg 

Afstand
18 km 

Startadres
Bushalte Ledelplein, Oostburg
Ledelplein
Oostburg 

Voor een lange en gevarieerde wandeling zit je in Oostburg goed. Deze route in het zuiden van Zeeland start namelijk in het sfeervolle centrum van Oostburg. Vrij snel wandel je het stadje uit en steek je via houten looppaden en bruggetjes Groote Gat over. Vervolgens begint de stille tocht door een prachtig stuk Zeeuws-Vlaanderen, waar je optimaal kunt genieten van de natuur! 

Klik hier voor meer informatie.

Grenslandpad etappe 24 

Afstand
19,9 km 

Startadres 
Provinciale Weg 
4575 NE  
Overslag 

Wandelnet heeft duizenden kilometers wandelnetwerk. Zoek een bestaande tocht of creëer je eigen route. 

Deze prachtige lange wandeling start in het dorpje Rode Sluis, dat is vernoemd naar de sluis die hier vroeger bij het buurtschap lag. Je begint in Nederland, maar maakt vervolgens een kort uitstapje naar België, waar je langs de Grote Kreek wandelt. De route loopt verder ten zuiden van Axel, langs het front van de Staats-Spaanse strijd. Hier vind je dijken voor droge voeten en forten ter verdediging. 

Klik hier voor meer informatie.

Plant een boom
Plant een boom

Nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Volg ons op Instagram!
Volg ons op Instagram!

Blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwtjes van Nederland Plant Bomen.

--:--