Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 simpele maar heerlijke traktaties

Je kind is jarig, hoera! Je moet een feestje regelen, cadeautjes, noem maar op. Maar er moet ook nog getrakteerd worden op school! Deze vijf simpele traktaties heb je in no-time klaar.

Deel:

Simpele traktatie 1: Fruithoorntjes

Simpele traktaties ijshoorntjes met fruit

Dit is een gezonde traktatie voor op school:

Mama Weetjes heeft gezonde, maar simpele traktaties voor je. Wat wil je nog meer? Neem een aantal ijshoorntjes en vul ze met vers fruit. Je kan er druiven, frambozen of blauwe bessen in doen. Die hoef je niet te snijden. Daarnaast kun je er ook stukjes aardbei, appel of zelfs meloen in doen. Vooral de meloen kost wat meer werk, maar je kunt het natuurlijk zo moeilijk (of makkelijk) maken als je zelf wilt.

Simpele traktatie 2: Koeklolly's

Simpele traktaties stroopwafels en zoenen

Hoe makkelijk kan het zijn? Koop een aantal zakjes mini-stroopwafels en een paar pakken ‘zoenen’ en prik dan eerst het stroopwafeltje aan een satéprikkertje en daarna de zoen. In een mum van tijd ben je klaar. Als de stroopwafeltjes te hard zijn om doorheen te prikken, kun je ze ook heel eventjes warm maken in de magnetron. Deze en meer traktaties kan je vinden op Pinterest. 

Simpele traktatie 3: Overheerlijke pauw

Simpele traktaties pauw gemaakt van lekkernijen

Nog zo’n makkelijke, die er ook nog leuk uitziet! Het lijfje van de pauw kun je maken van een courgette, een komkommer of zelfs een peer. Aan de satéprikkers kun je dan van alles prikken. Begin bijvoorbeeld met een cocktail- of BiFiworstje, dan een blokje kaas, een cherrytomaatje, een half plakje worst en eindigen met een komkommerplakje. Voor een zoete versie kun je allerlei fruit aan de prikker rijgen. Prik daarna al de satéprikkers in het lijfje en plak een stel oogjes op het gezicht. Met wortel kun je meer details aanbrengen als je dat wil. LINDAnieuws zette simpele traktaties op een rijtje (met onder andere deze).

Simpele traktatie 4: Soepstengel hengels

Simpele traktaties soepstengels als hengel met snoep visje

Dit is toch leuk? Van The TipToe Fairy! Neem een soepstengel en knoop daar een dropveter of aardbeiveter aan. Aan het eind van de veter knoop je dan een snoepvisje. Ander snoep kan natuurlijk ook. Of als je op school alleen gezonde traktaties mag doen, kun je aan het einde een stukje appel hangen of een aardbei.

Simpele traktatie 5: Patat?

Simpele traktaties patatbakjes met soepstengels en een tomaatje

Op Twitter gevonden van Gonnie Spijkstra. Patat uitdelen op school? Kan dat? Nou, wel als het erop lijkt! Je kunt de frietbakjes online vinden bij de Albert Heijn en de Jumbo. Doe daar een servetje in en vul ze vervolgens met gebroken soepstengels. In het sausbakje kun je een cherrytomaatje doen (ketchup) en een toefje smeerkaas (mayonaise). Je kan ook een Twix erbij doen als frikandel of de soepstengels vervangen door reepjes cake. Wees creatief!

De traktaties zijn er, nu het feestje nog... Lees hier hoe je stressvrij een kinderfeestje kan regelen.

Meer artikelen lezen over opvoeding? Dat kan hier

--:--