Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Info over de Moderne Profeten Dag van 6 oktober

Let op, uitverkocht!

Op vrijdag 6 oktober vindt de Moderne Profeten Dag plaats in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Deze dag vloeit voort uit de succesvolle podcast- en boekenserie 'Moderne Profeten' waarin Kees van Ekris de verhalen van 17 moderne christelijke profeten uit de recente christelijke traditie vertelt. Ze leefden of leven temidden van maatschappelijke crises en hebben wat te zeggen over de tijd waarin wij leven en wat ons te doen staat.

Deel:

Op een prachtige locatie - het Nieuwe Sion Klooster in Diepenveen - maak je kennis met verschillende sprekers die je willen toerusten: als we om ons heen kijken, waar zit dan de zere plek, de dreiging - binnen en buiten de kerk? Maar ook: welke hoopvolle woorden en daden kunnen we daar tegenover zetten? Hoe weersta je - op een waardige manier - de krachten van deze tijd?

Wat kun je verwachten?

Naast een feestmaal aan lange tafels, muziek (Matthijn Buwalda en Mensenkinderen) veel inzichten en mooie ontmoetingen zijn er de volgende programma onderdelen:

Tijdrede met Kees van Ekris

KeesvanEkris

Kees van Ekris is theoloog én schrijver en presentator van de podcast Moderne Profeten. Hij promoveerde op een proefschrift over profetische speeches. Hij heeft een passie voor preken waarover hij schrijft in zijn laatste boek: 'Dialoog, dans en duel'. Kees: “De wereld heeft mystici nodig en heiligen, maar zeker ook: profeten. Dat zijn mensen die anders denken, anders handelen, andere idealen hebben. Zulke mensen dagen je uit om niet mee te doen met dat wat jouw tijd lelijk maakt, maar om schoonheid te zoeken, waarheid en barmhartigheid.'' Op deze dag zal hij in een live tijdrede inspireren hoe we als gelovige weerstand kunnen bieden tegen de krachten van deze tijd. Daarin zien we een aantal korte videoreportages die in hun praktijk iets vormgeven van wat Kees vertelt. 

Sprekers

Otto de Bruijne

otto de bruijne visie

Otto is bekend als inspirator. Zijn verhalen, toespraken gaan altijd weer over menszijn en mens worden door geloof, hoop en liefde. Duidelijk en toch genuanceerd. Open maar ook stellig. Modern én gelovig. Op deze dag helpt hij ons 'kijken' naar de wereld om ons heen. Welke fenomenen zien we? Wie zijn wij in deze cultuur aan het worden?

Huib Klink

DsKlink-_ceesvdwal_22

Ds. Huib Klink is al dertig jaar verbonden aan de hervormde gemeente van het dorp Hoornaar. Hij heeft een passie voor studeren én is een groot liefhebber van Plato, al laat hij zich de laatste tijd ook veel door Florensky inspireren. Op deze dag leert hij ons 'denken'. Welke overtuigingen uit de (christelijke) traditie hebben de kracht om weerstand te bieden tegen dat was ons menszijn en onze samenleving bedreigt?

Johannes van den Akker

Johannes van den Akker begon na zijn middelbare school aan de opleiding Bouwkunde in Delft maar hij vond de opleiding te technisch, te weinig op de mens gericht. Reden voor hem om na anderhalf jaar alsnog te kiezen voor de bachelor Theologie aan de VU. Na zijn studie richtte hij ‘Hoe Dan Wel’ op, een bedrijf dat startende ondernemers ondersteunt om hun idealen te verwezenlijken door middel van ondernemerschap. Daarnaast is hij abt in zijn zelf begonnen Kleiklooster in de Amsterdamse Bijlmermeer waar hij dakloze gezinnen opvangt. Bij dat klooster startte hij een bierbrouwerij: Kleiburg. Op deze dag inspireert hij om te 'handelen'; hoe zet je je idealen om in actie? Hoe breng je je overtuigingen in de praktijk?

Henriëtte Howarth

Henriette Howarth (1)

Henriette Howarth is theoloog en predikant in Bradford, Engeland. Ze heeft een bijzonder levensverhaal. Ze komt uit Nederland maar is nu werkzaam in de Anglicaanse kerk, waar haar man bisschop is. Als priester coördineert ze het werkgebied spiritualiteit en gebed. Op deze dag helpt ze ons bidden: hoe kunnen we geestelijk in verzet komen?

Bestel hier je tickets (UITVERKOCHT)
--:--