Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 bijbelteksten voor als je je eenzaam voelt

Woorden van bemoediging

Het is deze week de Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich regelmatig eenzaam. Herken jij deze gevoelens? De Bijbel vertelt Gods gedachten over jou, onder andere in Jesaja 43:4: “Jij bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol, en Ik houd zoveel van je." Dat is Gods waarheid, ook als je jezelf eenzaam voelt. Lees deze en 6 andere bemoedigende Bijbelteksten voor jou!

Deel:

Jesaja 43:4

1. "Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zo veel van je dat ik de mensheid geef in ruil voor jou".

woestijnbloem

Hebreeën 13:5-6

2. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten,’ zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?’

2 Korintiërs 1:3-4

3. Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost en ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen, anderen in al hun ellende moed kunnen geven.

Lees ook: 17 bemoedigende Bijbelteksten voor als je erdoorheen zit
Lees ook: 17 bemoedigende Bijbelteksten voor als je erdoorheen zit

Deuteronomium 31:8

4. De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.

Regenboog

Psalm 91:14 - 16
5. 'Ik zal bevrijden wie mij liefheeft en beschermen wie met mijn naam vertrouwd is. Roep je mij aan, ik geef antwoord, in de nood zal ik bij je zijn, je bevrijden en met roem overladen, je overvloed geven van dagen. Ik zal je redding zijn.'

Lucas 12:6-7

6. Wat kosten vijf mussen? Bijna niets. Toch wordt er niet één door God vergeten. Zelfs de haren op jullie hoofd zijn alle geteld. Wees niet bang, jullie zijn meer waard dan een hele zwerm mussen.

Romeinen 8:31

7. Wat moeten wij hier verder over zeggen? Als God voor ons is, wie kan dan tegen ons zijn?

Lees ook: Eenzaamheid in jouw leven
Lees ook: Eenzaamheid in jouw leven
--:--