Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7-jarig meisje blaast je van je sokken met haar stem

Zo hoorde je ‘Hallelujah’ nog nooit

Een bescheiden meisje in een schooluniform. Dat is wat je ziet in deze video. Ze heet Veronica en op het moment dat ze dit lied zingt, is ze 7 jaar. Al meteen bij de eerste regel weet je: dit is weergaloos.

Deel:

Voordat ze begint aan het nummer Hallelujah van Leonard Cohen, speelt ze wat met de bloemen die op het podium staan. Terwijl ze haar neus nog even afveegt, gaat gitarist Ben Bross op een krukje voor het podium zitten, en als hij de eerste akkoorden aanslaat, maakt Veronica wat swingende bewegingen. Het lijkt of ze zo uit school is gerend; haar opgestoken haar zit wat warrig. Maar wat maakt het uit? Als ze begint te zingen, blaast ze iedereen van zijn sokken. Vooral op 1.45 verrast ze je met wat ze op vocaal gebied in huis heeft.

Ruim 8 miljoen keer bekeken

Geen wonder dat deze video viraal ging toen Ben Bross hem in mei 2019 op zijn YouTube-account plaatste. Hij is inmiddels ruim acht miljoen keer bekeken, en duizenden mensen van over de hele wereld spreken in de commentaren eronder hun verbazing en bewondering uit.

Als de laatste gitaartonen zijn weggestorven, kijken Veronica en Ben elkaar goedkeurend aan en geven ze elkaar een boks. Dan stapt Veronica van het podium af richting de camera en vraagt schattig: “Neemt dit ding alleen muziek op?”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Mirjam Hollebrandse

--:--