Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 tips om thuis een preek te luisteren

Thuis naar de kerk

Misschien ben je niet in de gelegenheid om naar de kerk te gaan door werk of ziekte. Of wellicht is de drempel om een kerk binnen te stappen voor jou te hoog. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om thuis een kerkdienst ‘bij te wonen’. Wij geven je zeven tips om thuis een preek te luisteren!

Deel:

De kerktelefoon (in een nieuw jasje)

Bijna alle kerken zenden tegenwoordig hun kerkdienst online uit. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de website van kerkgemeentes bij jou in de buurt (google is je beste vriend). Of zoek eens op de kerkstroming waarvan jij graag een dienst van wilt luisteren. Een handige website waar je veel verschillende kerkdiensten terugvindt, is kerkomroep.nl. Er bestaat ook een kerkomroep app.

YouTube

Misschien heb je helemaal geen verstand van kerkstromingen en wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp. YouTube kan een heerlijke preken-bibliotheek zijn. Zo kun je zoeken op thema, spreker, of kerk. Erg fijn als je wat onderzoek wilt doen naar een bepaald onderwerp of Bijbelboek.

Een Eva-podcast

Tijdens onze evenementen worden de mooiste podcasts opgenomen. Luister bijvoorbeeld naar Michelle van Dusseldorp over ‘Op weg naar Vrijheid’. Of luister naar Ron van der Spoel die je meeneemt van bitterheid (Mara) naar de oase (Elim). Alle Eva podcasts vind je hier.

Ga lekker de natuur in

Heb je een podcast gevonden die je graag wilt luisteren? Luister het een tijdens een rondje hardlopen of een wandeling in de natuur.

EO-programma’s

In Nederland Zingt Dichtbij zie je elke zondagmorgen om 11.00 uur een mix van persoonlijke geloofsverhalen, muziek en een Bijbelse overdenking. Of kijk bijvoorbeeld eens een aflevering van de Kapel terug, waarin verschillende sprekers je meenemen in een overdenking van ongeveer 10 minuten.

Samen

Na een kerkdienst wordt er vaak nagepraat over de preek. Dit kan thuis natuurlijk ook! Nodig bijvoorbeeld iemand uit om samen een preek te luisteren. Of spreek met die gelovige vriendin die net iets te ver weg woont af om dezelfde preek te luisteren. Bel elkaar daarna op om door te praten en samen te bidden.

Inspiratie nodig?

Heb je geen idee welke preek je wilt luisteren? In dit artikel delen we 10 kijk- en luistertips!

Geschreven door

Hedi Kruithof

--:--