Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 unieke plekken om tot rust te komen

Van natuurcamping tot badhuis: hier kom je tot rust

Toe aan rust? In dit rustgevende lijstje kom je een boshuisje tegen waar je je kunt terugtrekken, maar ook een abdij met betrokken monniken die je kunt vergezellen in hun gebed. Bovendien is er genoeg natuurschoon in Nederland waar je de drukte achter je kunt laten. Bekijk snel de 7 unieke plekken om tot rust te komen.

Deel:

Damesbadhuis Schoon

Kom tot rust bij de openhaard en trakteer jezelf op een heerlijke en gezonde lunch. Laat je daarna masseren met een fantastisch geurende zeep of neem plaats in het stoombad en laat je gedachten langzaam aan je voorbij gaan. Bij damesbad Schoon in Amersfoort kan het allemaal. Ga je liever niet alleen? Deze ultieme relaxplek kun je ook goed met vriendinnen bezoeken. Hoofdredacteur Griëtte heeft hier eens mogen ontspannen en raadt dit badhuis zeker aan.

Abdij van Egmond

Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen,’ zo omschrijft Abdij van Egmond het gastenverblijf dat de monniken aanbieden. Je bent van harte welkom om deel te nemen tijdens hun gebeden, en aan te schuiven tijdens de maaltijden. Je kunt een verblijf boeken van 2 tot 6 nachten.

Sssst in stilte fietsen

Deze fietsroute in Twente brengt je onder andere langs stiltegebied Egheria. Ook kom je tijdens het trappen langs weiden vol geurende kruiden en een prachtige bomentuin. De fietsroute loopt bovendien langs natuurgebieden waar dieren volop hun gang kunnen gaan en die jij in alle rust kunt bewonderen.

Blotevoetenpad

Trek je schoenen en sokken uit, en voel met je blote voeten gras en mos tijdens dit prachtige blotevoetenpad in Zeewolde. Doe je telefoon uit en focus je op elke stap die je zet. Adem in, adem uit en kom helemaal bij van de dagelijkse drukte. Tijdens het wandelen kom je langs de biologische moestuin, die speciaal gemaakt is voor de voedselbank. Na de wandeling kun je genieten van huisgemaakte thee en koek.

Knusse logeerplek

Gelijk bij binnenkomst kom je tot rust in vakantiehuisje ’t Bakhuis in het Brabantse Alphen. Het huisje ligt midden in de natuur. Je kunt rondom het huis heerlijk picknicken, wandelen en fietsen, maar je hoeft natuurlijk helemaal niets. Je kunt je ook terugtrekken bij de openhaard met een dik boek en een verwarmend drankje.

Opladen onder een sterrenhemel

Met het rustgevende geluid van vogelgezang op de achtergrond, genieten van een biologische maaltijd of borrel. Dat kan bij het Eethuis Voscheheugte in Drenthe. Terwijl je proeft van een lokale lekkernij, kun je ondertussen genieten van een geweldig uitzicht op de natuur. Voscheheugte is ook een natuurcamping waar je s ’nachts kunt wegdromen onder een heldere sterrenhemel. 

Voel je je ondanks al deze rustgevende plekken toch nog gehaast? Lees dan ook: Bijbelteksten voor rust in je hoofd.

Online mini-retraite

Bij rust denk je waarschijnlijk niet aan nog meer schermtijd. Toch kun je online ook tot rust komen. Mirjam van der Vegt stelde samen met Sjoerd Stellingwerf en ondernemer Alex van Pelt een gratis 7daagse online mini-retraite samen. Je ontvangt een week lang een ‘ademgebed’, een videoblog met tips of een beeldmeditatie. Waar je die retraite volgt, kun je zelf bepalen. Ga bijvoorbeeld lekker in bed liggen of bekijk de opdrachten onder een kleedje in een luie stoel in je tuin.

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--