Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 vragen aan Maartje van de Wetering

Nieuwe serie Dokter Deen van start

Maartje van de Wetering (1985) was de afgelopen jaren te zien in veel populaire tv-series en films. In 2017 won ze de finale van het televisieprogramma Maestro. Op dit moment speelt Maartje de rol van Zola in de serie Dokter Deen.

Deel:

1. Waarin zou je graag beter willen zijn?

“In dingen loslaten. Ik kan me ongelooflijk veel zorgen maken over van alles en nog wat. Over dingen waarvan ik niet weet hoe ze zullen gaan. Of hoe ik iets moet aanpakken, of ik wel goed genoeg voorbereid ben, welke beslissing de beste zou zijn voor mij en voor anderen, of ik mensen niet teleurstel als ik hier- of daarvoor ga. Ik zit dan eindeloos te piekeren.”

2. Welk moment in je leven wil je opnieuw beleven?

“Ik zou de finale van Maestro nog een keer willen beleven. En dan vooral het dirigeren van de Mambo, uit de musical West Side Story. Dat vond ik te gek! Maar door alle spanningen en zenuwen sta je daar toch een beetje in een soort roes, en is het voorbij voordat je er erg in hebt.”

3. Wat was jouw laatste schietgebedje?

“Dat was denk ik tijdens de finale van Maestro. En dan niet eens per se dat ik zou winnen, maar gewoon dat het goed zou gaan en dat ik ervan zou kunnen genieten. Meedoen aan Maestro vond ik zo ongelooflijk spannend, dat ik weleens vergat dat het ook vooral een enorm leuke ervaring is. Gelukkig is de Mambo zo opzwepend, dat bij de eerste paar maten alle zenuwen van me afvielen.”

4. Waar kun je om huilen?

“Om alles. Een scène in een film, een ontroerende zin in een boek, een mooie melodielijn in een muziekstuk, als iemand me lief vindt, als iemand me niet lief vindt, een hond in het park, een kat in de zon, het verdriet van een kind, een begrafenis van een bekende of van een vreemde, afscheid nemen voor kort of voor lang. Ik vind het heerlijk om een potje te huilen, het lucht zo lekker op!”

5. Wat is je meest onhebbelijke gewoonte?

“Eh... ik ben nogal een taalpurist en ik vind het heel lastig om grammaticale fouten dan wel spelfouten van anderen niet te verbeteren. Dat moet heel irritant zijn.”

6. Met welke eigenschap heeft God je royaal bedeeld?

“Met zorgzaamheid. Ik vind het heel fijn als ik ervoor kan zorgen dat mensen zich goed voelen. Dat ze zich op hun gemak voelen en gewaardeerd. Dat geeft me een ontzettend bevredigend gevoel. Als ik voor iemand kan zorgen, heb ik verder niet zo veel meer nodig.”

7. Wat is het mooiste plekje op aarde?

“Als kind ging ik elke zomer met mijn ouders op vakantie naar hetzelfde dorpje in Tirol, vlakbij de Piburger See. Een zo idyllisch bergmeer, dat het bijna kitsch is. Maar ik heb daar veel mooie herinneringen en ik kom er nog steeds graag. Ik moet bekennen dat ik nog weinig van de wereld heb gezien. Ik probeer dat in te halen en ik hoop dat ik nog heel veel mooie plekken ga ontdekken.”

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--