Ga naar submenu Ga naar zoekveld

8 verrassende christelijke apps

Deze gratis apps geven je geloofsleven een boost

Wat je ook wilt doen, waar je ook bent: grote kans dat er een app voor is. En wat is er nu beter dan christelijke apps die je geloofsleven doen groeien? Bijbelstudies, online gebedspunten, antwoorden op geloofsvragen of het managen van je kerk: het kan gewoon met je smartphone. Wij zetten 8 verrassende gratis apps op een rij.

Deel:

Alle genoemde apps zijn gratis beschikbaar voor zowel Android-telefoons als iOS-telefoons (iPhone, iPad).

Bijbelvragen? | Installeren: iOS - Android
Wat zegt de Bijbel over schepping versus evolutie? Wat is het juiste moment om te trouwen? Wat zegt de Bijbel over abortus? Lastige vragen waarop de Bijbelvragen-app je misschien antwoord kan geven. Deze app heeft meer dan 500 Bijbelvragen, gerangschikt naar onderwerp, en geeft daarop antwoord. Inclusief Bijbelse onderbouwingen.

Treinreflecties | Installeren: iOS - Android
Iedere dag een Bijbeltekst met een korte overdenking: dat is precies wat de app Treinreflecties doet. Ideaal voor als je in de trein naar je werk zit, een korte pauze hebt of even tijd wilt nemen voor verdieping. Treinreflecties van Ark Mission biedt overdenkingen om acht weken lang "even bij te tanken".

YourStory | Installeren: iOS - Android
YourStory is een spel waarin je missies speelt en punten verdient. Huh, een game dus? Dat klopt, maar dan wel een social game waarin je in het echte leven iets kunt betekenen voor een ander. Organisaties bieden bijvoorbeeld een missie aan: koken voor ouderen. Vervolgens kun je meedoen aan het spel en samen met anderen écht gaan koken voor deze ouderen. Of je kunt een kerkdienst bijwonen waarvoor je punten krijgt. Het spel wordt inmiddels al gebruikt door verschillende kerken.

Kerkomroep | Installeren: iOS - Android
Met de Kerkomroep-app kun je vrijwel alle kerkdiensten in Nederland terugluisteren. De app oogt wat verouderd, maar je hebt altijd een handig en actueel overzicht van de preken in je favoriete kerken.

Bijbel voor kinderen | Installeren: iOS - Android
Vroeger lazen kinderen nog uit boeken, tegenwoordig wordt de tablet of telefoon overal bijgepakt. Dus waarom zou je geen digitale kinderbijbel op je apparaten installeren om je kinderen spelenderwijze met de Bijbel kennis te laten maken? Deze app is een must-have voor iedere ouder.

De Bijbel voor kinderen-app van Life.Church biedt op een fantastische manier bijbelverhalen aan. Met prachtige animaties, interactieve inhoud en een kind-vriendelijke navigatie. Grote kans dat het lezen uit de Bijbel een feest wordt!

Bible-Fit | Installeren: iOS - Android
Deze app biedt Bijbelverzen en verhalen aan rond allerlei thema’s. Er zijn twee hoofd categorieën: "Wat is er gebeurd?" en "Hoe voel je je?". Die zijn weer onderverdeeld in verschillende onderwerpen, zoals "Ik heb verdriet" of "Ik ben beledigd". Hierover zijn verschillende inspirerende Bijbelteksten te lezen. Op die manier kun je in verschillende situaties inspiratie halen uit de Bijbel.

Druppels | Installeren: iOS - Android - Windows Phone
Speciaal voor alle ouders en opvoeders is de app Druppels gemaakt. Elke dag geeft deze app een nadenkertje, video, bemoediging of inspirerende tekst die helpt bij de opvoeding. Bijvoorbeeld: "Elk kind heeft recht op een biddende ouder" of "Als een kind opgroeit met kritiek, leert het veroordelen." Ruim 9.000 ouders installeerden deze app van Reinier Kops al.

Bidden onderweg | Installeren: iOS - Android
Zes keer per week verschijnt in deze app een meditatie van 10-13 minuten. Ideaal om 's avonds of tijdens het reizen te beluisteren. Het is geen preek of bijbelstudie, maar een houvast om zelf je gedachten te laten gaan over een thema dat aan bod komt. De meditatie is een mix van muziek, bijbellezingen en reflecterende vragen.

Wil je nog meer weten over christelijke apps? Een tijdje geleden maakten we een overzicht van 10 uitstekende christelijke apps.

Mis je nog een 'verrassende', gratis app in deze lijst? Laat het ons hieronder weten!

--:--