Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9 Bijbelse dagboeken van dit moment

Welk soort dagboek past het beste bij jou?

Er zijn veel verschillende soorten Bijbelse dagboeken. Van podcasts en creatieve journals tot gebeds- en stiltedagboeken. Eva heeft 9 Bijbelse dagboeken op een rijtje gezet, waarvan er zeker wel een bij jou past.

Deel:

Een nieuwe dag

Soms loopt het leven je in de weg. In dit Bijbelse dagboek leer je met Gods hulp herstel te vinden in het dagelijkse leven. Met de mooie gedachte dat God je met Zijn liefde wil helpen. Dit dagboek helpt je hierbij met vragen, Bijbelteksten en ruimte om te schrijven. Een mooi dagboek dat handvatten biedt voor alledaagse dingen.

Een nieuwe dag, Sarianne van Dalen, € 16,99

Gebedsdagboek – Elke dag bij God

Het ene moment heb je geen idee waarvoor je moet bidden en andere keren stroomt je hoofd over van onderwerpen. Dit gebedsdagboek helpt je met bidden en het contact met God zoeken. Met praktische tips helpt het je elke dag om je relatie met God sterker te maken. Gevuld met Bijbelteksten, onderwerpen om voor te bidden en ook ruimte om je eigen gebed op te schrijven. Zo inspireert het dagboek je en geeft het ook ruimte om er een persoonlijke draai aan te geven.

Gebedsdagboek, Annelies van Poelgeest, € 18,99

2 Timotheüs – Beth Moore

Beth Moore heeft een Bijbelstudie over 2 Timotheüs geschreven. Met het thema ‘schatten aan ons toevertrouwd’ bemoedigt Beth je aan om je geloof uit te dragen. God heeft ons het Evangelie toevertrouwd en wij mogen die waardevolle schat met de wereld delen. Bij de studie horen ook online video’s waarin Beth Moore ondersteunend onderwijst.

Vanaf 23 juni te koop.

2 Timotheüs, Beth Moore, € 26,00

Bijbel journaling

Je creativiteit de vrije loop laten kan met de Bijbel journal. Van handlettering en tekenen tot decoreren, verven of sjablonen maken, alles kan in dit dagboek. Zo kun je Gods woord op je eigen manier verbeelden en tot leven brengen. Het dagboek geeft handige tips en voorbeelden om aan de slag te gaan.

Mijn Bijbel journal, € 12,99

Podcast Eerst Dit

Soms heb je het zo druk dat (dagelijks) Bijbellezen er niet van komt. Dan is deze podcast een mooie manier om toch de Bijbel op te zoeken. Een spreker vertelt over een Bijbeltekst in zeven minuten en geeft een inspirerende overdenking mee. Een mooie manier om de dag mee te beginnen of af te sluiten. Via Spotify, Whatsapp of de Podcast-apps ontvang je elke werkdag zo’n overdenking.

Lees meer over de podcast Eerst Dit.

Stille tijd voor stellen

Samen God zoeken geeft verdieping in je relatie met elkaar en met God. Dit Bijbels dagboek helpt stellen hierbij. Groei persoonlijk en als stel door elke dag stille tijd te houden met inspiratie, bemoedigingen, verdiepende vragen en mooie gebeden. Als koppel bouwen aan je geloof kan met dit dagboek. Wanneer je nog maar net uit de trouwkapel komt of al jaren het leven met elkaar deelt.

Stille tijd voor stellen, € 22,50

God vertrouwen van dag tot dag

Joyce Meyer laat je in dit dagboek zien hoe God dagelijks voor ons zorgt. Ook in lastige omstandigheden kun je op Hem vertrouwen. Juist in een wereld waarin je eigen prestaties als een van de belangrijkste dingen wordt gezien, is vertrouwen op God soms lastig. Dit Bijbelse dagboek helpt je om je leven in Gods handen te leggen. Je leest hoe je je aandacht op Hem kunt richten, op Hem kunt vertrouwen en van God mag ontvangen wat je nodig hebt.

God vertrouwen van dag tot dag, Joyce Meyer, € 17,95

Stiltedagboek

De stilte met God opzoeken in een luide wereld geeft rust en ruimte in je hoofd. Met dit Stiltedagboek van Mirjam van der Vegt verdiep je je in lectio divina. Lectio divina is een soort meditatatieve manier van Bijbellezen die ook in kloosters wordt gebruikt. Zo lees je Gods woord intenser en ga je de tekst beter begrijpen. Als je zoekt naar stilte, verwondering en verdieping is dit dagboek echt iets voor jou.

Stiltedagboek, Mirjam van der Vegt, € 24,99

Elke dag een Bijbelvers

Elke dag een Bijbelvers (voor drie jaar) vul je geheel zelf in met persoonlijke teksten. Een inspirerende preek, mooie Bijbeltekst of bemoedigende quote kan je allemaal kwijt in dit dagboek. Elke dag is er wel iets waar je God dankbaar voor bent of wat je blij maakt. Zo verzamel je door de jaren heen allemaal mooie teksten die je kracht, inspiratie en blijdschap brengen.

Meerjarendagboek, Elke dag een Bijbelvers, € 14,95


Bekijk de Bijbelmeditatie met Mirjam van der Vegt om de Bijbel nog beter te begrijpen.

--:--