Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9 geniale tips om als ouder de avondvierdaagse te overleven

Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, al weer een kilometer

Nooit meer blaren, houd de sfeer lekker positief en maak het ook voor jezelf gezellig met deze avondvierdaagse-tips van ouders die spreken uit ervaring.

Deel:

Eerlijke verdelen

“Ik herinner me zo’n week waarop mijn man en ik allebei weinig tijd hadden. Op de avond waarop we ‘aan de beurt waren’ hebben we de 10 km eerlijk verdeeld: hij liep de eerste vijf, hij belde me halverwege naar welk punt ik toe kon fietsen, ik reed erheen en liep vervolgens de laatste vijf. Vond ik na afloop ideaal.”

Laat je horen

“Van tevoren maak ik met mijn kind een playlist die we allebei leuk vinden om mee te zingen.

Altijd een groene kaart

“Mijn man liep altijd mee als begeleider bij de klassen van onze twee zoons. Bij ondeugend of goed gedrag moest hij een rode of groene kaart uitdelen. Hij wist het altijd zo te brengen, ook met veel positieve aandacht voor de ‘boefjes’, dat hij alleen de groene kaart uitdeelde. Dat werkte zo stimulerend voor de kinderen.”

Bedenk een thema-avond

“Ga samen met je kind één avond als superheld verkleed, kleed je van top tot teen in het roze of kies een dierenthema. Vooral zo halverwege de avondvierdaagse kan je motivatie wat opraken. Maar wie kan er nou chagrijnig zijn als hij verkleedt is als een kleurrijke eenhoorn?

Blije voeten

“Was de voeten van je kinderen en van jezelf. Droog ze goed af en smeer ze daarna in met kampferspiritus. Draag dunne katoenen sokken. Nooit blaren gehad!”

Weer helemaal op de hoogte

“Spreek met andere leuke ouders af om op dezelfde avond mee te lopen. Kun je gezellig bijkletsen onder het lopen. “

Snel of slenteren

“Wij houden altijd van een beetje tempo. Daarom lopen wij meestal vooraan, daar wordt er vaak sneller gewandeld. Achteraan wordt er meer geslenterd.”

Verrassing!

“Vraag een familielid of vriendin om ergens een verrassingsstop te organiseren. Laat hem of haar halverwege de route bijvoorbeeld verse aardbeien uitdelen of vraag opa en oma met een enorm spandoek klaar te staan. Een leuke verrassing voor de kinderen en een aanmoediging voor jou.”

Rode striemen

“Deze tip is deels voor de ouders. Op de laatste avond van de avondvierdaagse worden er cadeautjes om de nek van de kinderen gehangen. Zorg ervoor dat snoep etc aan een zachte keycord hangt. Die snijdt niet in de nekken.”

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--