Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9 leuke dingen om te doen en te kijken deze zomer

Vakantie in eigen land

Deel:

Reis door het Beloofde Land

Muziekgroep inSalvation heeft een mooie online zomeractiviteit bedacht: de inSalvation Online Academy. Ga deze zomer online aan de slag met het bijbelboek Exodus en het gelijknamige album van de band. Reis in tien modules door het Beloofde Land en geniet van krachtige aanbidding en verdieping. Sprekers die een inspirerende boodschap met jou delen zijn bijvoorbeeld arts Gor Khatchikyan of Wim Hoddenbach. Tussen 6 juli tot 7 september komt iedere maandag een nieuwe module online. (De modules blijven tot 1 december beschikbaar). 

Het Klooster in

Elk jaar gaan de muzikanten van Trinity het klooster in. ‘Je terugtrekken in een klooster met je telefoon op ‘niet storen’ ervaren wij als broodnodig en inspirerend,’ lichtten de mannen toe. Voorheen deden ze dat samen, maar nu willen ze deze bijzondere ervaring met jou delen. Van vrijdag 28 tot zondag 30 augustus ben je uitgenodigd om met de muziekgroep in retraite te gaan in Abdij Nieuw Sion bij Deventer.

Prachtige treinreizen

Reis deze zomer mee met het heerlijke wegdroom-programma Rail Away. Het startpunt is Switzerland, en vanuit daar reis je verder naar onder andere Lugano. Op de top van de berg San Salvatore is het echt genieten. Een adembenemend uitzicht. En terwijl je langzaam afdaalt naar beneden komt het meer Lugano steeds dichterbij.
Vanaf maandag 6 juli, iedere werkdag, 16.30 uur, NPO 2

Openlucht-aanbiddingsconcert

Zing jij het liefst samen met anderen voor God? En als het even kan in de frisse buitenlucht? Dan is dit concert voor jou. Op 6 augutus geven Hanne de Vries en Jannica van Barneveld een openlucht-aanbiddingsconcert in de Basiliek. Uiteraard wordt het concert gehouden volgens de regels van het RIVM.

Zie je zondag!

Neem jij tijdens de zomervakantie graag een kijkje in een andere kerk, maar blijf je deze zomer thuis? Dan kun je kennismaken met andere kerkgenoten in Zie je zondag! Marleen Stelling is deze zomer onder andere te gast bij Noorderlicht in Rotterdam en de Oud Katholieken in Amersfoort. Tijdens haar kerkbezoekjes onderzoekt zij de vraag: Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn?
Vanaf zondag 5 juli op NPO 2 om 09.20 uur

Het Hollandse Venetië

Nog nooit gevaren door Giethoorn? Dan is dit je kans. Deze zomer worden er veel minder buitenlandse toeristen verwacht vanwege de lockdown. Giethoorn is echt een pareltje om door heen te varen. Pittoreske huisjes en een geweldige natuur met volop bloemen. Ga samen met je lief en neem een flesje bubbels mee, of nodig een vriendin uit en doe net alsof jullie even in het buitenland zijn.

Ga toch fietsen

Ben jij de trotse eigenaar van een e-bike? Dan kun je deze zomer speciale e-bike routes door Nederland uitproberen. De ANWB heeft bijvoorbeeld een speciale 75 Jaar Bevrijding Zuid-Limburg-route of ontdek de Dijken en duinen van Texel. Een fietstas met de nodige snacks mee en gaan.

Een bloemetje voor jou

Nederland heeft prachtige pluktuinen waar je omringd wordt door bloemenkunst en biologisch fruit. Trakteer jezelf deze zomer op een prachtige bos en pluk er gelijk wat appeltjes voor de dorst bij. Vergeet niet om ook even stil te staan, en eens echt goed om je heen te kijken. Welke bloemen zie je allemaal? Welke kleuren en vormen? Je zult versteld staan van al dat geweldige natuurschoon.

Eva’s Vriendinnentoertocht

Mocht je het gemist hebben, wij organiseren een superleuke autotoer voor jou en jouw vriendin. Geniet samen van een mooie route in het midden van het land met gezellige tussenstops, smakelijke hapjes en fijne live muziek. Toet, toet! Hopelijk tot dan!

Lees ook: heb je iets gekozen om te doen deze zomer? Kijk dan ook bij deze zomerse recepten die je onderweg mee kunt nemen: 5 heerlijke salades voor een zomerse dag

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--