Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9 originele cadeautips voor je vader

Wat geef jij hem voor Vaderdag?

Zondag 21 juni worden alle vaders in het zonnetje gezet. Maar wat zijn nou echt leuke cadeaus om te kopen voor Vaderdag? Eva heeft 9 cadeautips voor jou om de beste vader van de wereld te verwennen. Ook hartstikke leuk om te geven aan je opa, broer of iemand anders aan wie je op deze dag moet denken.

Deel:

Boek Daddycation

Dit boek is hét boek voor vaders. De titel komt van de Engelse woorden ‘dedication’ en ‘daddy’, wat toewijding en papa betekend. Het boek gaat over de zoektocht naar het vaderschap. Met vragen over hoe je de beste ouder voor je kind kan zijn en de lezer wordt uitgedaagd om goed naar zichzelf te kijken. Het boek is een combinatie van kwetsbaarheid en een dosis humor. Pastor Stephen van der Leij schrijft vanuit zijn eigen ervaring en zijn rol in de kerk.

Bierproeverij

Een heerlijke zelfverzorgde bierproeverij kan je thuis organiseren. Samen met familie of vrienden genieten van verschillende soorten biertjes, is het ideale Vaderdagcadeau. Je kan een bierpakket kopen in de winkel of bestel er een online. Serveer er zijn favoriete hapjes bij en het feest is compleet. Met dit uitgebreide formuleer kunnen de biertjes beoordeeld worden.

Papadag

Een echte papadag organiseren is een perfect cadeau voor Vaderdag. Je kan samen gaan karten of naar de bioscoop. Of maak er een sportief dagje van en ga samen fietsen, wandelen of sporten. Zo wordt het een dag om niet te vergeten. Ook leuk: hij mag de hele dag bepalen wat er gedaan wordt. Uitslapen, zijn favoriete gerecht, de hele dag films kijken; op Vaderdag mag het allemaal.

Kinderboek Ollimania

Het boek Ollimania is een persoonlijke ode aan de beste vader van de wereld. Dit kinderverhaal gaat over olifant Olli die een superster is, goed kan luisteren, cool is en nog veel meer. Oftewel een superheld, net zoals jouw papa. Je kan de naam en foto toevoegen van jouw vader, en zo heb je een boek speciaal voor de beste vader van de wereld.

Coole sokken

Het ultieme Vaderdagcadeau zijn natuurlijk sokken. En dat cadeau hoeft helemaal niet saai te zijn. Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een gek patroontje of met felle kleuren. Bij Happy Socks heb je speciale Vaderdag sokken met leuke patroontjes of met ‘#1 dad’ op de sokken.

Dilemma spel

Dit grappige spel legt je lastige en hilarische dilemma’s voor. Waar kies jij voor? Je haren elke dag met mayonaise wassen of altijd door een megafoon moeten praten? Met de leuke illustraties wordt het spel nog grappiger. Het spel kan op twee verschillende manieren gespeeld worden en met 60 kaarten kun je meer dan 1000 dilemma’s maken.

BBQ schort

Papa is de beste bbq’er van Nederland en die titel moet verzegeld worden met een mooi schort. Er zijn schorten van leer of met een naam erop. Kies een schort uit die bij hem past en laat hem zien wie de grillmaster is.

DIY

Een zelfgemaakt cadeautje is toch wel een van de mooiste verassingen die je kan krijgen. Zo laat je zien dat er echt moeite in gestopt is. Ga zelf of samen met je kind(eren) creatief aan de slag. Maak bijvoorbeeld deze fotoafdruk op een steen of een mooi schilderij. Op Lady Lemonade vind je allerlei mooie DIY’s.

Vaderdag mok

Ontwerp zelf een persoonlijke mok waar hij elke dag heerlijk uit kan drinken. Je kan een naam, foto en patroon kiezen om de mok helemaal eigen te maken. Denk aan een mop waar hij altijd zo hard om moet lachen, of een lieve familiefoto, of een paar regels van zijn favoriete nummer. Een mooi Vaderdagcadeau waar hij nog jaren plezier van heeft.

Lees ook: Vaderdag zonder vader

--:--