Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9 tienervriendelijke vakantiebestemmingen die ouders ook geweldig vinden

Van overnachten in een boomhut tot chillen in een speciale gamewoning

Of je nou een puber hebt die niet voor het middaguur zijn bed uitkomt, een tiener die juist stuitert van de energie of een kind dat op vakantie vooral veel instawaardige foto’s en toffe TikTok-video’s wil maken: met deze vakantiebestemming zit je goed voor puber én voor jezelf.

Deel:

Kroatië en Slovenië: Voor de even wat anders-vakantie

Wandelen, raften, fietsen en zwemmen: tijdens deze rondreis door Kroatië en Slovenië zal jouw puber zich niet snel vervelen. De Plitvice watervallen zijn fenomenaal en ook in Triglav National Park kijken jullie je ogen uit. Je verblijft met je gezin in boomhutten en op glampings waar jullie s’ avonds kunnen genieten van mooie zonsondergangen.

Limburg: voor de puber die van gamen houdt

Is jouw tiener een echte gamer? Dan verras je hem of haar met een vakantie in een Gamewoning. Deze vakantiehuizen zijn helemaal voorzien van alles wat je nodig hebt om heerlijk te kunnen gamen. Je kunt je tiener uitdagen voor een potje racen of zelf even ontspannen in de sauna van het huisje. Liever actief? Op het park kun je golfen of één van de vele heuvels in de omgeving beklimmen. Verder is Valkenburg op loopafstand en voor de kleine kinderen is het Sprookjesbos een leuk uitstapje.

Frankrijk: voor de nooit meer naar huis-vakantie

Camping Les Méditerranéesis een familiecamping gelegen aan de prachtige kust van Zuid-Frankrijk. Deze camping biedt uitgebreide faciliteiten voor tieners, waaronder zwembaden, glijbanen, sportvelden, een skatepark en een discotheek. Ouders kunnen genieten van de ontspannen sfeer en het mooie strand.

Tsjechië: voor de tiener die op zoek is naar zingeving

Camping de Regenboog is een christelijk geïnspireerde camping in Tsjechië. Er worden gezellige kampvuuravonden, voetbaltoernooien, bbq’s georganiseerd. Voor de ouders of jongeren die tijdens hun vakantie ook op zoek zijn naar zingeving zijn er bijbelstudies en samenkomsten op zondag. Tieners die graag socializen met leeftijdgenoten kunnen elkaar vinden in het jeugdhonk.

Portugal: Voor de tiener die ‘gewoon wil chillen’ aan zee

Als je op zoek bent naar een zonovergoten vakantiebestemming met prachtige stranden en helderblauwe wateren, dan is de Algarve in Portugal de perfecte keuze. Naast chillen op het strand kunnen tieners tijdens deze vakantie volop zoals surfen. Ouders kunnen zich tegoed doen aan heerlijke lokale gerechten en door authentieke straatjes slenteren.

Bestemming onbekend: voor de laat zich graag verassen-puber

Geen zin om nu al alles uit te stippen? Dan is een tripje met een Casita on Wheels wat voor jullie. Met een kampeerbusje gaan jullie op reis, een week, weekend of midweek. Je krijgt een reispakket met elke dag een enveloppe met daarin het adres waar je gaat slapen. Op de bestemming zijn ze op de hoogte van je komst en staat alles al klaar voor je. De weg ernaartoe bepaal je zelf!

België: voor de quality-time vakantie

Samen overnachten in een boomhut in Antwerpen: jouw tiener zal deze vakantie niet snel vergeten. In deze Treelodge kunnen jullie spelletjes doen, uitgebreid badderen of het buitenkoken eens uitproberen. Er wordt samengewerkt met lokale ondernemers die pakketten ( pizza- pakket en vuurpakket) hebben ontwikkeld om te bereiden op de kampvuren. Weinig minimale inspanning, maximaal resultaat!

Griekenland: voor de ‘leuk voor op mijn insta-tiener’

Een unieke vakantie-ervaring beleef je in Santorini. Met zijn kenmerkende witte gebouwen, blauwe koepels en adembenemende uitzichten is Santorini een paradijs voor fotografie-enthousiastelingen en sociale media-liefhebbers. Ook is er hier volop historie te vinden en doet de Griekse keuken het over het algemeen goed bij de puber.

Spanje: voor de fitgirl en fitboy

Een populaire vakantiebestemming voor ouders met tieners is Club La Santain Lanzarote, Spanje. Club La Santa staat bekend als een paradijs voor sportliefhebbers. Zo kun je er windsurfen, kajakken, mountainbiken en klimmen. Het resort organiseert ook speciale evenementen en wedstrijden, zoals beachvolleybaltoernooien en dansworkshops #fitgirl #fitboy

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--