Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aad Kamsteeg: 'God komt enorm op voor het recht'

Onderweg, zaterdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Vijf decennia reisde Aad Kamsteeg (80) als buitenlandverslaggever de wereld over. Onlangs verscheen zijn boek Ooggetuige, waarin hij schrijft over zijn journalistieke loopbaan. Zaterdagavond interviewt Elsbeth Gruteke hem in het radioprogramma Onderweg (EO). 

Velen kennen Aad Kamsteeg als buitenlandcommentator. Of het nu ging over de oorlog in Vietnam, de apartheid in Zuid-Afrika of vervolgde christenen in China – hij wist deze zaken altijd vakkundig te duiden. Met veel bevlogenheid schreef hij als verslaggever voor het Nederlands Dagblad. Ook was hij commentator in het EO-programma Tijdsein. In zijn boek Ooggetuige. 50 jaar journalist in een veranderende kerk en wereld blikt hij terug op zijn carrière. 

Lees ook: Aad Kamsteeg: 'Ik vind de wereld complexer geworden'
Lees ook: Aad Kamsteeg: 'Ik vind de wereld complexer geworden'

Een belangrijk thema in het werk van Aad Kamsteeg is ‘rechtvaardigheid’. "Als je de Bijbel leest, zie je God die enorm opkomt voor het recht," licht Aad toe. "Als je het hebt over het navolgen van Jezus, denk ik dat je moet omkijken naar mensen van wie niemand houdt." 

'Geraakt door vervolgde kerk'

Zijn geloof verdiepte zich toen hij de preken van dominee Tim Keller uit New York hoorde. Ook werd hij enorm geraakt door zijn bezoek aan de vervolgde kerk in China. In Onderweg is Elsbeth Gruteke een uur lang met Aad Kamsteeg in gesprek over zijn werk, geloof en leven. 

Onderweg: Buitenlandcommentator Aad Kamsteeg

In het interviewprogramma Onderweg ontmoet Elsbeth Gruteke inspirerende Nederlanders, die vertellen over hun levensweg, passie, geloof en twijfel. De EO zendt het programma zaterdagavond uit op NPO Radio 5, maar je kunt het ook beluisteren via de site van Onderweg (EO). In deze aflevering spreekt ze met Aad Kamsteeg, van wie onlangs het boek Ooggetuige verscheen. 

Zaterdag 19 september, 22.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Ruben Timman

--:--