Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aangenaam Reni Krijgsman

'Met Hem kun je alles beter aan'

Zangeres Reni Krijgsman (34) heeft vele jaren haar medewerking verleend aan de Opwekkings-cd’s. Reni is getrouwd met zanger-girarist Elisa en samen hebben ze drie dochters.

Deel:

Hoe lang zing je al?
“Zo lang als ik me kan herinneren. Mijn ouders zongen ook allebei en ik ben destijds bij mijn vader op het kinderkoor in de kerk geweest.”

Brengen jullie behalve jullie medewerking aan de Opwekkings-cd’s ook zelf cd’s uit?
“Ja, de laatste cd Opnieuw, is mei jl. uitgekomen. Sinds 1994 zijn we betrokken geweest bij de muziek van Opwekking. Na tien jaar meegewerkt te hebben, hebben we nu ruimte gemaakt voor nieuwe mensen.”

Hobby?
“Lezen, zwemmen, met Elisa of met vriendinnen op een terrasje zitten en lekker praten.”

Wat wil je de komende tien jaar bereiken?
“Verder groeien in de bediening om mensen bekend te maken met God en wie Jezus is en wat Hij in je dagelijkse leven zou kunnen betekenen, door middel van muziek en de teksten die we schrijven. En onze kinderen goed begeleiden in de hedendaagse tijd.”

Wat gaat er 1 minuut voor een optreden door je heen?
“Meestal heel ontspannen, want ik vind wat ik doe heel erg leuk. Ik ga de avond met verwachting in en hopen dat de mensen zullen gaan genieten.”

Wat zou je in de maatschappij willen veranderen?
“Ik zou direct meer aandacht geven aan kinderen en opvoeding, omdat ik het heel jammer vind dat de maatschappij steeds meer opschuift richting het feit dat zowel vader als moeder moeten werken. Daardoor krijgen kinderen te weinig persoonlijke tijd van hun ouders.”

Favoriete tv-programma; boek, muziek?
“Tv: ik kijk heel weinig, maar àls ik kijk, kijk ik naar Spoorloos, Ik mis je; boek: de Bijbel en De vijf talen van de liefde, van Gary Chapman en Elk kind heeft een biddende moeder nodig, van Fern Nichols; muziek: Ballads, Marco Borsato, Hillsongs.”

Wat vind je belangrijke normen en waarden?
“Eerlijkheid en respect hebben voor het leven van iemand anders. Daarmee bedoel ik niet dat je tot het uiterste tolerant bent. Wel dat je altijd op elkaar aan kunt.”

In welke situaties word je emotioneel?
“Als ik gevoelsdingen zie van iemand anders. Als iemand die me na staat bijvoorbeeld gedoopt wordt of als m’n kind een prestatie geleverd heeft waar ze heel erg trots op is.”

Dieptepunt in je leven?
“Toen mijn moeder ziek werd, veranderde ze van een vrolijke vrouw die alles aankon in een pijnlijdende, energieloze vrouw. Gelukkig gaat het nu heel goed met haar!”

Niet-materiële verlanglijstje?
“Dat onze kinderen opgroeien met een groot hart vol liefde voor Jezus. Als ze dat hebben, komt de rest wel goed.”

Met wie zou je graag eens willen praten?
“Met Marco Borsato. Ik zou wel eens dieper willen ingaan op de teksten die hij zingt.”

Wat zou je je kinderen willen meegeven?
“Dat ze eerlijk en betrouwbaar zijn, dat ze zullen leren dat ze zichzelf mogen zijn en dat dat goed is. En daarin ook dat een ander zichzelf mag zijn.”

Welke gebeurtenissen maken diepe indruk op je?
“Als vrienden bijvoorbeeld gaan scheiden. Dat breekt m’n hart.”

Wat is jullie betrokkenheid bij de gemeente?
“Wij zijn betrokken bij de Rafaël-gemeente Eldad in Ede. We hebben de aanbiddingsgroep geleid. En ik zit in het bestuur van de gemeente.”

Wat houdt aanbidding voor jou in?
“Het is mijn liefdesbetoon naar God toe. Dat betekent dat de keuzes die ik dagelijks maak, gebaseerd zijn op mijn relatie met God. Mijn slogan is: ‘Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend’.”

Naar welke EO-programma’s kijk je weleens?
“Ik mis je, de Weddingplanner, programma’s waarin de relatie centraal staat.”

Met welke levensovertuiging ben je opgegroeid?
“Mijn ouders gingen naar een pinkstergemeente in Almelo. Als jong kind heb ik al bewust een keuze gemaakt voor Jezus.”

De rol van gebed in je leven?
“Gebed wordt steeds belangrijker, naarmate ik groei in m’n relatie met God. Het is de motor waar mijn relatie met Hem op draait.”

Wie is Jezus voor jou?
“Hij is absoluut mijn alles: Vriend, Voorziener, mijn vertrouwen, mijn veilige haven.”

Hoe kijk je aan tegen de dood?
“Ik zie dat als onderdeel van het leven. Ik ben er niet veel mee bezig. Als je met een overlijden te maken krijgt, grijpt het je wel aan, omdat je iemand mist.”

Wat zou je tegen christenen in Nederland willen zeggen?
“Blijf in alles heel dicht bij Jezus, ook als er dingen zijn die je niet begrijpt, of als je boos bent. Dicht bij Hem blijven, is belangrijker dan druk voor Hem aan het werk zijn. Met Hem kun je alles beter aan.”

Hoe kijk je aan tegen de toekomst van de wereld?
“Ik denk dat dingen gaat lopen zoals het voorspeld is in de Bijbel. Als je alleen al kijkt wat kinderen normaal zouden moeten vinden op het gebied van seks of de toenemende belangstelling voor magie en toverij, kun je zeggen dat het niet goed gaat.”

Renienelisa.nl

--:--