Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alfred Slomp: 'Wereld eerlijker, groener en duurzamer maken'

Zin, Zout en Zegen; zondag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Alfred Slomp uit Veenendaal is zondagavond te gast bij Petra de Joode in het radioprogramma Zin, Zout en Zegen (EO). Als hij in de natuur is, beseft hij hoe groot God is, maar ook wat zijn plek als mens is. Alfred laat Petra de Binnenveldse Hooilanden zien. 

"Ik zat daar op een avond onder ‘mijn’ boom, lekker blote voeten en een korte broek aan en ik voelde de wind over m’n benen waaien," zegt Alfred Slomp. "Ik hoorde het ruisen van de wind in de bomen en er floot een vogel. Het drong zó diep tot mij door dat we verbonden zijn met de natuur, met de schepping van God. Juist daar, als je geniet van die prachtige luchten, wil je daarvoor zorgen." 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Zin, Zout en Zegen Alfred Slomp Binnenveldse Hooilanden
Alfred Slomp laat Petra de Joode in 'Zin, Zout en Zegen' de Binnenveldse Hooilanden zien.

In de ogen Alfred leidt dit tot de keuze om intensief met de natuur bezig te zijn. Het blijft dan niet beperkt tot af en toe vegetarisch eten. Hij schreef het boek Superwaar en het manifest Het Groene Normaal. De grote wens en missie van Albert Slomp is dan ook dat christenen vooroplopen om de wereld eerlijker, groener en duurzamer te maken.

Overdenking vanuit de natuur

In Zin, Zout & Zegen neemt hij Petra de Joode deze zondag mee naar de Binnenveldse Hooilanden. Dat gebied maakt deel uit van het Gelderse Natuur Netwerk en het inliggende gebied Bennekomse Meent en is onderdeel van het Natura2000-gebied Het Binnenveld. De overdenking verzorgt Alfred buiten in de natuur. De Bijbelteksten komen uit de zaligsprekingen van Jezus: 'Verzamel u geen schatten op aarde' en 'Kijk naar de vogels en de bloemen op het veld'. 

Zin, Zout en Zegen: Alfred Slomp

Het radioprogramma Zin, Zout en Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van geloof in het dagelijks leven. Deze zondag gaat Petra de Joode met Alfred Slomp naar de Binnenveldse Hooilanden. Luister hier alvast naar de uitzending. 

Zondag 13 december, 19.00 uur, NPO Radio 5

--:--