Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Andries Knevel in gesprek met jonge, talentvolle christenen

Vanaf zondag 6 december, 12.35 uur bij de EO op NPO 2

EO-presentator Andries Knevel gaat in vier nieuwe afleveringen van het programma ‘Andries’ in gesprek met jonge, talentvolle en inspirerende christenen. Te gast zijn Annebeth Roor, Wouter de Vos, Arnoud Drop en Jacobine Scholte de Jong.

Deel:

Hun verhalen bemoedigen en laten zien dat geloven in God én midden in de samenleving staan hand in hand gaan. De gasten stellen zich kwetsbaar op, waardoor er echte en diepgaande gesprekken ontstaan. Een bijzonder inkijkje in het leven van de geïnterviewden is het resultaat. 

Hobbelig

“Ik maak dit programma om mensen te bemoedigen en te motiveren,” vertelt presentator Andries Knevel. “Als je ernaar kijkt, moet je je als het ware weer geïnspireerd voelen om de weg met God te gaan, hoe moeilijk omstandigheden soms ook zijn. Ook de gasten vertellen van hun sores en zorgen. Want de weg met God kan weleens hobbelig zijn. Maar de ervaring van de gasten is ook: God is erbij.”  

Annebeth Roor


Annebeth Roor is de eerste gast bij Andries aan tafel. Haar betrokkenheid bij duurzaamheid en de samenleving is haar thuis met de paplepel ingegoten. Annebeth is nu duurzaamheidsadviseur bij een groot accountantskantoor. Daarbij is ze actief voor de ChristenUnie en het Huis van Vrede in Utrecht. Ze kent de grote levensvragen, maar haar geloof is daardoor alleen maar verdiept.  

Voorbeeld

“Annebeth maakte veel indruk op mij," vertelt Andries. "Hoogopgeleid met een heel sterke maatschappelijke oriëntatie. Ze wil graag grote bedrijven adviseren op het gebied van duurzaamheid en werkt in haar vrije tijd, via een kerkelijke gemeente onder vluchtelingen. Mijn indruk is dat zij model staat voor een nieuwe generatie jonge christenen, die onbevangen in de wereld staat. Ze hebben niet meer de ballast van een periode waarin velen gefrustreerd afscheid namen van het christelijk geloof, maar geven op een zelfbewuste wijze handen en voeten aan hun geloof. Moeilijke vragen van collega’s gaan ze niet meer uit de weg, maar die zien ze veel meer als een prettige uitdaging. Ze willen midden in deze wereld staan, en daarin een aanstekelijk getuige van Christus zijn. Zo is Annebeth voor mij een voorbeeld, als ik dat woord mag gebruiken, van een heel hoopvolle ontwikkeling.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--