Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Andries Knevel in gesprek met Wouter de Vos

Zondag 6 december, 12.35 uur bij de EO op NPO 2

EO-presentator Andries Knevel gaat in vier nieuwe afleveringen van het programma ‘Andries’ in gesprek met jonge, talentvolle en inspirerende christenen. Te gast zijn Annebeth Roor, Wouter de Vos, Arnoud Drop en Jacobine Scholte de Jong.

Deel:

Hun verhalen bemoedigen en laten zien dat geloven in God én midden in de samenleving staan hand in hand gaan. De gasten stellen zich kwetsbaar op, waardoor er echte en diepgaande gesprekken ontstaan. Een bijzonder inkijkje in het leven van de geïnterviewden is het resultaat. 

Hobbelig

“Ik maak dit programma om mensen te bemoedigen en te motiveren,” vertelt presentator Andries Knevel. “Als je ernaar kijkt, moet je je als het ware weer geïnspireerd voelen om de weg met God te gaan, hoe moeilijk omstandigheden soms ook zijn. Ook de gasten vertellen van hun sores en zorgen. Want de weg met God kan weleens hobbelig zijn. Maar de ervaring van de gasten is ook: God is erbij.”  

4e Musketier

Op 13 december gaat Andries in gesprek met Wouter de Vos. Wouter is sinds een paar jaar directeur van de 4e Musketier. De organisatie wil een inspiratie zijn voor ieder mannenhart. De boodschap van God is de bestaansreden van de 4e Musketier. Hij vertelt onder andere over de twee ervaringen die een radicale ommekeer in zijn leven brachten en hij bewust christen werd.  

Jongensboek

“Wat een verhaal," vertelt Andries. "Wouter, een zeer intelligente jongen is op school meer bezig met drank en drugs dan met zijn huiswerk. Organiseert grote feesten en richt er zelfs een bedrijf voor op. En haalt ook zijn VWO. Dan, in etappes, twee heel bijzondere ervaringen waardoor hij zijn leven radicaal verandert. Het lijkt een soort jongensboek, maar het is allemaal echt gebeurd. Wat mij fascineert is de enorme drive die Wouter de Vos heeft. Ooit voor tamelijk verkeerde dingen, nu voor het Koninkrijk van God. In de uitzending spatte het enthousiasme eraf. Mooi om ze iemand te mogen interviewen.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Andries

Zondag 6 december, 12.35 uur, NPO 2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--