Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Barrie Stevens in 'De Kist': 'Altijd op zoek naar liefde'

'Ik voel me verweesd'; maandag, 23.35 uur, NPO 2

Deel:

Barrie Stevens (75) is momenteel niet veel met de dood bezig. Maar toen hij enkele jaren terug de diagnose prostaatkanker kreeg, was dat wel anders. "Toen dacht ik: als dit het bestaan is, mag het voor mij afgelopen zijn." Kefah Allush ontmoet de danser, choreograaf en acteur in De Kist (EO).

"Alles was zo somber, zo zwart," blikt Barrie Stevens terug op die zware tijd, waarin zijn ziekte niet het enige verdriet was. "Mijn moeder was overleden, mijn vader was heel erg ziek en moest naar een verpleeghuis," vertelt Barrie in De Kist "Ik vond het heel pittig om het allemaal een plek te geven."

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Deze periode heeft hem realistisch gemaakt. "Vroeger wilde ik beroemd worden en in een sprookje leven," zegt Barrie. "Maar nu werd ik met mezelf geconfronteerd en voelde ik de eenzaamheid." Hij praat over het overlijden van zijn beide ouders en van acteur Leen Jongewaard, die hij de liefde van zijn leven noemt. "De vader en de moeder die ik thuis soms niet had, dat was hij."

Eenzaamheid

Daarnaast spreekt Barrie in De Kist openhartig over de hunkering die hij voelt om gezien en geliefd te worden, wat deels lukt via zijn werk op het podium. "Ik denk dat ik daar enorm naar verlang. Dat is de kern van alles in mijn leven. Maar een zekere mate van eenzaamheid is altijd bij mij."

De Kist: Barrie Stevens

Maandag 16 maart, 23.25 uur, NPO 2

--:--