Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM Kerkdienst in september terug op tv

Met de BEAM Worship Band en korte overdenkingen

Deel:

Na de zomervakantie keert de BEAM Kerkdienst terug op tv! Op zondag 6 september 11.00 uur heet presentator Joram Kaat je weer van harte welkom om samen te zingen met de BEAM Worship Band en te luisteren naar inspirerende sprekers. Deze dienst is live te bekijken via NPO 2 en Youtube.com/eobeam.

De eerste BEAM Kerkdienst werd uitgezonden op zondag 15 maart uitgezonden via Youtube. Een paar dagen eerder hadden de Nederlandse kerken door strenge coronamaatregelen hun deuren moeten sluiten. Liefst zeventien weken lang organiseerde BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een kerkdienst die live werd uitgezonden via NPO 2 en het Youtube-kanaal van BEAM.

Talloze reacties

“Het waren niet alleen de kijkcijfers die ons overdonderden,” vertelt Maarten Vermeulen, hoofdredacteur van BEAM. “Ook de talloze enthousiaste reacties deden ons beseffen dat we voorzagen in een behoefte. Jongeren keken mee vanuit hun slaapkamer of met het hele gezin op de bank.”

Behoefte

Hoewel de BEAM Kerkdienst vooral bedoeld was als alternatief voor gesloten kerken, denkt Vermeulen dat er na de zomervakantie nog steeds behoefte is aan de veelbekeken uitzendingen, ook nu de ergste crisis rond corona voorbij lijkt. “We juichen het van harte toe als jongeren hun lokale kerk weer opzoeken, maar er zullen mensen zijn voor wie dat nog een stap te ver is. Misschien zijn er jongeren die het contact met hun eigen kerk een beetje kwijt zijn geraakt, of die voordat ze de BEAM Kerkdienst bekeken überhaupt niet in een kerk kwamen. Voor hen willen we er graag zijn.”

Direct contact via chat

Vertrouwde elementen zoals de BEAM Worship Band en korte, prikkelende overdenkingen blijven onderdeel uitmaken van de uitzending. “En natuurlijk het directe contact met de kijker, via de Youtube-chat. Het is indrukwekkend om te lezen wat jongeren onderling delen tijdens de dienst. En daarnaast wordt er ook lekker gekeet natuurlijk, er worden ook gewoon digitale rolletjes pepermunt doorgegeven.”

In juli en augustus zijn er geen uitzendingen van de BEAM Kerkdienst. In die periode verschijnt wekelijks op het Youtube-kanaal van BEAM een aflevering van de Denkstof, een serie prikkelende video’s waarin geloofs- en levensvragen van jongeren centraal staan.

--:--