Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekende zangers leren gospel zingen

Vanaf zondag 22 mei om 20.30 uur op NPO 1

In het nieuwe gospelprogramma ‘Amazing Grace’ duiken acht bekende Nederlandse artiesten voor het eerst in de wereld van de gospel. Gospel verbindt en geeft hoop.

Deel:

Giovanca daagt Charly Luske, Carolina Dijkhuizen, Lucas Hamming, Desray Manders, Lisa Loeb, Edwin Jonker, Elske DeWall en Dries Roelvink uit in een voor hen nog onbekend muzikaal genre. Aan teamcaptains en coaches Shirma Rouse en Berget Lewis, die hun roots in de gospel hebben, de opdracht om de kandidaten te begeleiden op deze uitdagende en soms emotionele reis. Wie heeft na vijf afleveringen het meest geleerd van de coaches en wint de finale van ‘Amazing Grace’?

Gospel verbindt en geeft hoop

Wat gebeurt er als een rockzanger, een volkszanger of een cabaretier buiten de comfortzone stapt en gospel gaat zingen?In ‘Amazing Grace’ ontdekt de kijker welke kracht dit muziekgenre vandaag heeft. EO-presentator Giovanca: “Gospel raakt en inspireert mensen wereldwijd. Hoe komt dat toch? In het programma komen twee werelden bij elkaar: mensen die met de kerk en gospel zijn opgegroeid en mensen die er onbekend mee zijn. Dat levert magische momenten op. Ben je geloofwaardig als je als niet-gelovige een gospelnummer zingt? Waar komt de bezieling vandaan? Elke aflevering levert nieuwe verrassingen en antwoorden op.”

Vijf weken lang worden de deelnemers uitgedaagd en ondergedompeld in de wereld van de gospel en leren ze van dé Nederlandse ladies of gospel de kneepjes van het vak. De kandidaten worden niet alleen door Berget Lewis en Shirma Rouse, maar ook door een indrukwekkende band en een fantastisch gospelkoor ondersteund. Welke coach slaagt er het beste in om haar kandidaten het geluid, de boodschap en de bezieling van gospel over te laten brengen?

Team Berget

Aan Berget Lewis de opdracht om Lisa Loeb, Edwin Jonker, Charly Luske en Desray Manders klaar te stomen. Bekende nummers als ‘ I’ll be there’, ‘This is me’ en ‘O happy day’ worden door de intensieve begeleiding van Berget op een nieuwe manier gezongen. Berget Lewis: “Shirma en ik zingen ook soul en R&B en andere mooie genres, maar gospel is onze fundering. We zijn opgegroeid met het geloof, naar de kerk gaan, de liefde voor God.”

Team Shirma

Team Berget neemt het op tegen Shirma Rouse en haar pupillen Dries Roelvink, Carolina Dijkhuizen, Lucas Hamming en Elske DeWall. Shirma wil haar team het zelfvertrouwen geven vooral in de kwetsbare persoonlijke nummers die de artiesten zelf uitkiezen. Zo zingt Dries Roelvink de Hazes klassieker ‘Kleine Jongen', maar dan in een gospel jasje. Shirma Rouse: “Gospel wordt nooit groots getoond op tv, vaak is het slechts een element. Nu gaat het óver gospel. We dompelen de deelnemers  onder in die muziek. Als je gospel zingt, beleef je de muziek en voel je de verbinding met God.”

Vanaf zondag 22 mei, vijf afleveringen, om 20.30 uur op NPO 1.
‘Amazing Grace’ is een productie van Skyhigh TV, in opdracht van de EO.

Dit vind je ook vast interessant

Hiphop meets Gospel
Hiphop meets Gospel

In het nieuwe programma ‘All of the lights’ neemt Défano Holwijn kijkers mee op een muzikaal gospelavontuur. Bekende hiphop-artiesten Frenna, Broederliefde, Glenn Faria en Yung Nnelg duiken in de wereld van gospel.

--:--