Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thuis met Eva #2: gezegende handmassage met Mirjam van der Vegt

Kijk de video!

In de psalmen staat dat God je handen niet loslaat, hij houdt jouw hand vast. Mirjam van der Vegt laat in deze video zien hoe je jouw dierbaren kunt zegenen door middel van een handmassage en spreekt zij een zegen over jou uit.

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In deze ontspannende video laat Mirjam van der Vegt zien hoe je een ander kunt zegenen door middel van een handmassage, of een 'handengebed' zoals Mirjam het zelf noemt. Ben je alleen? Dan eindigt Mirjam de video met een speciale zegen voor jou. Voordat je samen met Mirjam en haar dochter dit bijzondere stiltemoment ervaart, wijst zij eerst op een paar richtlijnen:

  1. Was je handen goed (masseer alleen de handen van gezinsleden die geen symptomen als hoesten en niezen vertonen, volg tijdens de coronacrisis de richtlijnen van het RIVM)
  2. Verifieer bij de ander of hij of zij het prettig vindt
  3. Bid voor elkaar en zegen elkaar in stilte.
  4. Als je ontvangt, ontvang dan. Als je geeft, geef dan.

    Dit zijn de bijbelteksten waar Mirjam naar verwijst tijdens de handmassage:
  5. U geef mij de kracht van een wilde stier, met pure olie ben ik overgoten – Psalm 92:4
  6. De Heer heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan verslagen harten hoop te bieden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan geketenden hun bevrijding, om een genadejaar van de Heer uit te roepen en allen die treuren te troosten. Om aan Sions treurenden te schenken een kroon op hun hoofd in plaats van stof, vreugdeolie in plaats van een rouwgewaad– Jesaja 61: 3
  7. De bladeren van de boom brachten de volken genezing – Openbarig 22: 2 (in de bladeren van bomen en planten zitten de oliën.)

Thuis met Eva is een dagelijkse rubriek om jou in deze 'corona-tijd' te inspireren of te bemoedigen. Elke dag rond half 4 delen we een video. Bekijk alle afleveringen.

Mirjam van der Vegt schrijft een feuilleton, speciaal in deze corona-tijd. Elke dag een klein gesprek van een mens en een boom over de wortels van het leven, met om de zeven dagen een lied voor onthaasting.

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--