Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Stralend Kerstfeest' met Dwight Dissels en bijzonder koor

Eerste kerstdag, 22.08 uur, NPO 1

De EO maakt met het Leger des Heils opnieuw een filmisch kerstprogramma: 'Stralend Kerstfeest'. Hierin wordt een kers(t)vers koor uit Amsterdam-Zuidoost door dirigent Stefano Caruso getraind voor een bruisend Kerstoptreden in theater DeLaMar in Amsterdam.

Deel:

Tijdens deze show treden ook inspirerende artiesten als Karin Bloemen, Dwight Dissels en Marlijn Weerdenburg op. Bert van Leeuwen presenteert het programma.

Koor

“Je hoeft niet te kunnen zingen, als je het maar leuk vindt”, die uitnodiging was voldoende om een heel koor bij elkaar te krijgen in een van de eenzaamste wijken van Nederland: de Bijlmer. De missie achter de uitzending: met Kerst moet je niet alleen zijn. Maar eenzaamheid beperkt zich uiteraard niet tot Kerst alleen: het koor zal ook na kerst blijven bestaan. “Samen zingen zorgt voor verbinding, het geeft een soort familiegevoel. Daarnaast kan het mentale klachten als stress en angst verminderen”, legt eindredacteur Bea Brouwer uit.  

Hoe is het mogelijk dat een heel koor, zonder enige ervaring, mooi en op elkaar afgestemd zingt? Door heel veel oefenen. Bea: “De repetities zijn al vanaf oktober in volle gang. Er wordt hard en enthousiast gewerkt en veel gerepeteerd. De koorleden missen geen enkele mogelijkheid om hun stembanden klaar te stomen en zijn zeer betrokken. Het belooft voor koor, artiesten en publiek een hartverwarmende avond in DeLaMar te worden.”

Wil jij erbij zijn?

Wil jij erbij zijn? De opnames vinden plaats op donderdag 7 december. De entree is vijf euro per persoon, inclusief een consumptiebon. De zaal gaat open om 18.30 uur.  De show duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Locatie: DeLaMar, Marnixstraat 402, 1017 PL in Amsterdam. Opgeven kan via: EO.nl/delamar. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

Stralend Kerstfeest 2023

Zondag 25 december, 22.08 uur, NPO 1

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--