Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Biblija.net wordt debijbel.nl

NBV blijft voor iedereen beschikbaar

Vandaag om 20 uur wordt de de populaire bijbel-website Biblija.net vervangen door debijbel.nl. Het Nederlands Bijbelgenootschap lijkt daarmee een signaal te willen afgeven dat het vertalen van bijbels geld kost, want alleen betalende leden hebben toegang tot de volledige site.

Deel:

Op debijbel.nl zijn diverse bijbelvertalingen – waaronder de Nieuwe Bijbelvertaling, de Bijbel in Gewone Taal, en binnenkort ook de Herziene Statenvertaling – te lezen en met elkaar te vergelijken. Daarnaast biedt debijbel.nl een schat aan informatie over de Bijbel. Je vindt er studieaantekeningen, verdiepende onderwerpen en archeologische illustraties, foto’s en video’s. 

Miljoen
Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap: ”Biblija.net wordt jaarlijks door ruim een miljoen gebruikers bezocht. Met debijbel.nl willen we lezers van dienst zijn met betrouwbare en bruikbare informatie, afbeeldingen en filmpjes. Het helpt om de teksten goed te begrijpen en de relevantie ervan te ervaren. Dankzij debijbel.nl komt de wereld van de Bijbel tot leven!”

Leden
De nieuwe site vervangt de Nederlandse versie van biblija.net. Die zal uit de lucht gaan op het moment dat debijbel.nl officieel wordt gelanceerd, op 15 oktober om 20 uur. De nieuwe site debijbel.nl is volledig toegankelijk voor alle leden van het Nederlands Bijbelgenootschap. Daarnaast kan iedereen dertig dagen lang gratis gebruik maken van de site. Na deze proefperiode blijft de Nieuwe Bijbelvertaling gratis beschikbaar. Leden die het bijbelwerk voor minimaal €25 per jaar steunen maken gebruik van de volledige site.

Lees ook de eerste gebruikerservaringen van Eric van den Berg 

--:--