Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Bidden via de radio werkt’

Groot Nieuws Radio start gebedsavond

Groot Nieuws Radio is onlangs gestart met een maandelijkse gebedsavond. Luisteraars kunnen tijdens de uitzending individueel of samen met een gebedsgroep of -kring meebidden. “Het is geweldig dat we via de radio met christenen uit heel Nederland tegelijk kunnen danken en bidden.” Op woensdag 25 maart vindt de tweede gebedsavond plaats.

Deel:

“Dagelijks krijgen we gebedsverzoeken binnen van luisteraars. Op deze speciale gebedsavonden kunnen we voor en vooral samen met luisteraars bidden,” vertelt programmamaker Thijs Noorlandt. “Gebedspunten worden vooraf door luisteraars gedeeld via Grootnieuwsradio.nl/ gebed. In de uitzending en via de gebedsbrief worden die gebeden (eventueel anoniem) gedeeld met anderen. In de studio is tijdens de gebedsavond een groep bidders aanwezig om mee te bidden.”

In februari hadden jullie de eerste gebedsavond. Hoe waren de reacties?
“Ik hoorde van de luisteraars dat ze het als verbindend ervaren, en dat ze zich echt onderdeel voelen van de gebedskring. Van Kerkrade tot Buitenpost, van Amsterdam tot Doetinchem: overal werd meegebeden. Iemand zei na afloop: ‘Dank, duizendmaal dank dat jullie dit doen! Dank U God, voor deze avond en voor Groot Nieuws Radio. Mijn handen werden warm en mijn ogen nat van ontroering.’ Dat is zo mooi om te horen.”

Als wij één zijn, wordt Jezus daardoor zichtbaar

Hoeveel mensen sturen een gebedsverzoek in?
“In totaal hebben we 95 gebedsverzoeken gekregen, specifiek voor de eerste gebedsavond. We konden helaas niet voor alles bidden, maar de gebedspunten die gemeld zijn, gaan ook allemaal naar de ontvangers van onze gebedsmail, zodat zij kunnen meebidden. Bij Groot Nieuws Radio komen ook elke week spontane gebedsverzoeken binnen. We vinden het fijn al deze verzoeken nu een vaste plek te kunnen geven in onze programmering.”

Werkt dat, bidden via de radio?
“Vanuit mijn ervaring kan ik hier volmondig ‘ja’ op zeggen. Bidden werkt natuurlijk altijd. Als bidders in de studio voelen we enorm veel liefde voor de mensen voor wie we bidden. Sommigen vroegen bijvoorbeeld of we wilden bidden dat God hun hart zou aanraken. Ze verlangen naar een intieme relatie met Hem, maar kunnen moeilijk accepteren dat Gods liefde ook voor hen is. Wij bidden dan voor deze mensen. De luisteraars en bidders zijn allemaal stukjes van één grote gebedskring, misschien wel de grootste van Nederland.”

Lees ook: Dag van Nationaal Gebed in verband met het coronavirus
Lees ook: Dag van Nationaal Gebed in verband met het coronavirus

Wanneer is er weer een gebedsavond?
“De gebedsavonden vinden iedere laatste woensdag van de maand plaats. De volgende gebedsavond is op woensdag 25 maart en daarna op woensdag 29 april, van 20.00 tot 22.00 uur. We zouden iedereen willen oproepen mensen om zich heen te verzamelen en met de gebedskring uit je eigen plaats mee te bidden. Als wij één zijn, wordt Jezus daardoor zichtbaar. Die eenheid vergroten onder christenen is de missie van Groot Nieuws Radio.”

Beeld: Groot Nieuws Radio, Gertjan van Ginkel

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--