Ga naar submenu Ga naar zoekveld

(Bijna) gratis op vakantie met christelijke variant van Airbnb

Geen sleuteloverdracht op zondag

Deel:

Bijna iedereen kent Airbnb: een wereldwijd platform om privéaccommodaties – bijvoorbeeld je eigen huis of een gedeelte daarvan – te verhuren. Sinds kort is er een christelijke variant: Diskoffer. Zondagsrust neemt een belangrijke plaats in bij dit nieuwe platform, waarop je vakantiewoningen kunt huren en verhuren.

De man achter 'Diskoffer' is Jan de Groot uit Veenendaal. Het idee voor dit nieuwe platform ontstond tijdens de vakantie. "Ik was zelf op vakantie en hoorde dat er mensen bij ons in de buurt ook op vakantie hadden willen gaan," vertelt hij. "Maar dit bleek financieel niet mogelijk. Ze hadden hun eigen huis te huur gezet in de krant, zodat ze met dat geld zelf elders iets konden huren. Helaas reageerde niemand. En dus konden ze niet weg. Dat hield mij wel bezig. Na verschillende ideeën te hebben overdacht, is dit concept eruit voortgekomen. Doel ervan is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om op vakantie te gaan." 

Bekijk ook: Kerk op vakantie – zoek een kerkdienst vlak bij je vakantieoord
Bekijk ook: Kerk op vakantie – zoek een kerkdienst vlak bij je vakantieoord

Zondag

Via 'Diskoffer' kun je zowel een huis huren als je eigen huis verhuren. Dat kan ook al op Airbnb, dat wereldwijd huizen te huur aanbiedt. Waarom dan een christelijke variant? "Er zijn christenen die geen gebruik maken van Airbnb, omdat de sleuteloverdracht ook op zondag plaats moet kunnen vinden. Dat willen sommige mensen liever niet," legt Jan uit. "Bij 'Diskoffer' is aankomst of vertrek op zondag niet mogelijk. Daarnaast is het voor veel christenen fijn om hun huis te verhuren aan mensen met dezelfde achtergrond. En ze vinden het leuk om andere christenen te ontmoeten, bijvoorbeeld bij het huren van een bed and breakfast, of als je een deel van je woning verhuurt."

Monumentale molen

Inmiddels worden er ruim 30 vakantiehuizen aangeboden op de website, waaronder een pipowagen, een monumentale molen en een boomhut. Jan: "Gezien het aantal aanvragen die we voor het buitenland krijgen, gaan we onze site zeer binnenkort uitbreiden met huizen in het buitenland."

Kerk

Bij elk vakantiehuis staat een kaartje met nabijbelegen kerken. Jan: "Op het kaartje kunnen potentiële huurders direct zien of er een kerk in de buurt van de woning is. De huurders kunnen dan op zondag naar de kerk. Dit is echt een stukje extra service en maakt ons als platform ook weer uniek."

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--